Over de uitgeverij: Pelckmans Uitgevers

Pelckmans Uitgevers is voortgekomen uit de uitgeverij van de in 1892 opgerichte ‘De Nederlandsche Boekhandel’. De door Albert Pelckmans geleide uitgeverij breidde zich vanaf 1934 sterk uit. In 1986 werd de uitgeverij omgedoopt tot Uitgeverij Pelckmans en verplaatste het hoofdkantoor zich van Antwerpen naar Kalmthout.

Er werden in de jaren daarna overnames gepleegd en nieuwe fondsen opgezet waardoor de van origine literaire uitgever zich ook op schoolboeken, religieuze werken, kinderboeken en allerlei andere doelgroepen ging richten.

Tegenwoordig is Pelckmans Uitgevers gevestigd in Kalmthout en is Van Halewyck het fonds waarin de kinderboeken worden uitgegeven

Website: pelckmansuitgevers.be.

Alle recensies over deze uitgeverij:

Hoge beren vangen veel wind – Korneel De Rynck & Naomi Christiaans

Illustratie door Jantien Baas: Hoge beren vangen veel wind – Korneel De Rynck & Naomi Christiaans

Wat gebeurt er als de ezel een rode knop vind met een bordje erbij dat je niet op de knop mag drukken, maar hij het toch doet? Hoe houd de houtworm de specht voor de gek en wie was er al een hele tijd verliefd op de kikker?

Kom dit alles en nog veel meer bijzondere dingen te weten in een unieke verhalenbundel over een heel bijzonder bos en zijn inwoners.

Hoge beren vangen veel wind - Korneel De Rynck & Naomi Christiaans

Dit is al weer de tweede verhalenbundel door Korneel De Rynck en dit keer neemt Naomi Christiaans de illustraties voor haar rekening. Net als de eerste boek is het een verzameling licht-filosofische dierenfabels geworden die heerlijk voorlezen voor jonge kinderen.

Lees meer »

Billie en zijn genen – Stefan Boonen & Melvin

Illustratie door Jantien Baas: Billie en zijn genen – Stefan Boonen & Melvin

Als er één tak van de wetenschap is die de afgelopen decennia enorme sprongen heeft gemaakt, dan is het de genetica wel. Het menselijk DNA is ontrafeld (onder andere), er zijn DNA editing technieken ontwikkeld die recht uit science fiction verhalen lijken te komen en we staan waarschijnlijk aan het begin van een onvoorstelbare revolutie.

De kinderen van nu doen er dan ook goed aan zich een beetje te informeren over wat ze te wachten staat, want wat zijn genen eigenlijk en wat heb je er aan?

Billie en zijn genen - Stefan Boonen & Melvin

En wat een geluk hebben die kinderen van tegenwoordig, want Stefan Boonen heeft recent dit prachtige en enorm informatieve boek geschreven, waarin hij alles wat we momenteel weten over DNA en genen op een duidelijke en overzichtelijke manier uit de doeken doet.

Lees meer »