Silvester Strips is een onafhankelijke Nederlandse stripboekenuitgever, gevestigd in Den Bosch en opgericht door Silvio van der Loo. De uitgeverij is bekend van uitgaven als Okko, DirkJan, de Verborgen Geschiedenis, Pol, Prins Valiant en Donjon en geeft naast strips ook graphic novels uit.
De uitgeverij is voortgekomen uit de stripwinkel in Den Bosch met dezelfde naam, opgericht in 1991, waar eigen uitgaven en die van andere uitgeverijen zijn aan te schaffen.
Wanneer de vader van Lulu al zijn leeuwen verliest in een grote brand wil Leeuwentemmersdochter Lulu meteen op zoek naar nieuwe leeuwen om haar eigen toekomst als leeuwentemmer in het circus veilig te stellen, maar dat is zelfs nog een stuk lastiger dan je zou verwachten.
Oma verteld haar kleindochter over haar ‘grote omweg’ om de pijn van een ongewilde verhuizing te verzachten, de aanzet van een groots en gevaarlijk avontuur.
Tekenaar Aurélie Neyret, bekend van haar succesvolle serie ‘Het dagboek van Cerise‘, werkt nu samen met twee scenaristen om een verhaal te vertellen dat een stuk realistischer is dan de avonturen van Cerise, maar daarom zeker niet inboet in magie en verbeelding.
Kunst en kunstenaars zijn natuurlijk al jarenlang een inspiratiebron voor van alles, dus ook van veel strips, waarvan sommigen soms zelf de vorm ontstijgen en tot kunst worden verheven.
Dat gaat niet op voor dit stripboek dat heel specifiek over kunst en kunstenaars gaat, maar het is wel heel kunstig gedaan, met veel gags over wereldberoemde schilders als Monet, Manet, Renoir en Toulouse Latrec.
Educatieve strips hebben een lange en rijke traditie, iedereen die in de jaren 80 de Donald Duck met enige regelmaat las, kent vast de ‘Van nul tot nu’ strips nog. Dé manier om je kennis van de vaderlandse geschiedenis op een leuke manier op te vijzelen.
Na een intensieve voetbalwedstrijd vraagt Pieternel zich af hoe het hart eigenlijk werkt, gelukkig weet dokter Maestro daar alles van!
Tegelijkertijd legt het evenbeeld van Maestro, diep in zijn lichaam, aan zijn twee collega rode bloedlichaampjes uit hoe de pompfunctie van het hart, de bloedsomloop en alle andere functies van het hart werken.
Een strip die niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam is. Geënt op een populaire, maar ondertussen al behoorlijk oude tekenfilmserie uit Frankrijk komen alle functies van het hart voorbij.
Wolfgang Amadeus Mausarts’ grootste wens is ooit eens te mogen spelen op een echte piano, maar als de zoveelste telg uit een arme muizenfamilie in het door grote dieren gedomineerde Wenen van de achttiende eeuw is dat nog zo makkelijk niet.
Wanneer de jonge muis zijn kans grijpt en een betoverend mooi stuk speelt op de piano van hofcomponist Salieri, blijft dat niet onopgemerkt en zet het een onverwachte serie van ontwikkelingen in gang.
Een behoorlijk bekend verhaal, maar nu eens verteld als een fabel, waarbij de karakters als dieren worden verbeeld. Voor volwassenen die bekend zijn met het verhaal van Mozart interessant doordat bekende gebeurtenissen een aparte draai krijgen, maar voor kinderen juist leuk omdat het een spannend en bijzonder inventief getekend verhaal is geworden.
Cerise wil later graag schrijfster worden en om te oefenen houdt ze alvast een dagboek bij waarin ze haar avonturen en gedachten registreert. Dat is geen slecht idee, want het kleine dappere meisje blijkt de meest bizarre avonturen mee te maken.
Omdat ze haar omgeving zo scherp in de gaten houdt, vallen haar dingen op die anderen over het hoofd zouden zien en laat dat nou leiden tot een wel heel bijzondere ontdekking.
De jonge Cerise en haar vriendinnen hebben een grote boomhut gebouwd aan de rand van het bos en vanuit die plek doen ze een hele bijzondere ontdekking die niet alleen voor hen, maar voor de hele stad fantastische gevolgen zal hebben.
Jean gaat voor het eerst naar de basisschool en krijgt het Spaans benauwd als de juf alle kinderen vraagt wat hun vader en moeder voor beroep hebben. Hij heeft immers geen idee waar zijn moeder is en al helemaal niet wat ze doet.
Een grappig en tegelijkertijd verdrietig verhaal over een jongen die zijn moeder mist en niet zo goed weet hoe hij daar mee om moet gaan. Dat de mensen om hem heen het liever op een zwijgen zetten, dan hem uit te leggen wat er aan de hand is, maakt het natuurlijk ook niet makkelijker.
Dit stripboek komt overduidelijk uit het land waar de strip als volwaardige (de 9e) kunstvorm wordt beschouwd, namelijk Frankrijk. Dat is aan de namen van de hoofdrolspelers te merken, maar ook de sfeer ademt een Frankrijk van ergens midden jaren 70, met Louis de Funès op de nieuwe kleuren-tv en op vakantie in de Simca.
In het nieuwste avontuur van Pol, Pelle en Pingo gaan de vrienden uiteraard weer op reis met hun zelfgebouwde boot, de Mary, samen met de Admiraal en de kleine schildpad en papegaai. Een hardnekkige loszittende plank zit ze echter behoorlijk dwars bij het uitzoeken van hun reisbestemming en leidt ertoe dat ze hun reisplannen nog even in de wacht zetten om wat spijkers te bemachtigen.
De zoektocht leidt de beroemde avonturiers naar het Vulkaaneiland waar ze weer een doldwaas avontuur beleven en de plaatselijke bevolking uit de nesten weten te helpen met hun vindingrijkheid en moed.
Een nieuw avontuur van de van origine Deense Pol is een bijzondere gebeurtenis, want sinds 1985 zijn er geen nieuwe albums, maar alleen heruitgaven, verschenen. De oorspronkelijke auteurs, het echtpaar Hansen, is dan ook al enige decennia geleden overleden, al hadden andere tekenaars en scenaristen ruim daarvoor het stokje al van hen overgenomen. Daar is nu dus 1 nieuwe naam bijgekomen, de oude rot Per Sanderhage heeft het nieuwe verhaal geschreven en de tekeningen zijn van de hand van Pol-debutant Thierry Capezzone.