Over de uitgeverij: ThiemeMeulenhoff

Het tegenwoordige ThiemeMeulenhoff is een uitgever van leermiddelen gevestigd in Amersfoort. Het bedrijf is ontstaan na de splitsing van Meulenhoff & Co in PCM Algemene Uitgeverijen en Meulenhoff Educatief, dat later fuseerde met Thieme en SMD Educatieve Uitgevers in 2000 en de naam ThiemeMeulenhoff ging voeren.

In 1792 neemt de dan 22-jarige Hermann Carl Anton Thieme boekhandel, drukkerij en uitgeverij Van Eldik in Zutphen over en richt het bedrijf Thieme op. Het bedrijf blijft ruim 70 jaar in handen van de familie Thieme. Na de overname door Cornelis Schillemans in 1863 richt het zich vooral op het uitgeven van school- en kinderboeken.

Meulenhoff & Co is in 1895 door J.M. Meulenhoff opgericht als boekhandel in Amsterdam. Al snel groeide het bedrijf en werden meerdere boekhandels overgenomen en vanaf 1906 drukt het ook zelf boeken en wordt zo naast importeur en boekhandel een uitgeverij.

Door overnames, fusies, afsplitsingen en verschillende combinaties daarvan zijn ondertussen veel bedrijven ontstaan die Thieme of Meulenhoff in de naam voeren. Ook zijn er een heel aantal uitgeverijen in ThiemeMeulenhoff opgegaan (Bekadidact bijv.).

Website: thiememeulenhoff.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

Meester de Meijere – Quentin Blake

Illustratie door Jantien Baas: Meester de Meijere – Quentin Blake

Meester de Meijere heeft maar één schoen, tja, dan kan je niet zoveel doen. Al lijkt hij zich nog aardig te redden, die ene schoen blijft toch een probleem.

De buitengewone meester de Meijere bulkt van de leuke hobby’s en vaardigheden maar wordt wel een beetje tegengehouden doordat hij maar één schoen heeft. Want je hebt wel twee schoenen nodig als je in de plassen wilt stampen met je vrienden.

Meester de Meijere - Quentin Blake

Dit boek, zowel geïllustreerd als geschreven door Quentin Blake (beroemd geworden als de vaste illustrator van Roald Dahl) is heerlijk gek en vrolijk. De speels getekende maffe hobby’s van de meester en het vrolijke gedicht zullen zeker een glimlach op je gezicht toveren.

Lees meer »