Over de uitgeverij: Uitgeverij Holland

Uitgeverij Holland (Uitgeversmaatschappij Holland) werd in 1921 opgericht door Jan Bernhard van Ulzen in Amsterdam. Vanaf 1951 werd hij bijgestaan door zijn zoon Rolf van Ulzen, die hem in het begin van de jaren zestig opvolgde.

Werden in de beginjaren vooral sociaal, christelijke boeken uitgegeven, met de komst van Rolf werd er onder andere ook deelgenomen aan grote, internationale coproducties van omvangrijke non-fictie boeken. In 1955 startte Uitgeverij Holland met het uitgeven van kinderboeken, die aanvankelijk in de Bonte Boekjes reeks werden uitgegeven.

In 1964 verhuisde de uitgeverij naar de huidige verblijfplaats in Haarlem omdat de behuizing en vooral het magazijn in Amsterdam niet meer voldeed aan de nieuwe richting die de uitgeverij was ingeslagen.

Uitgeverij Holland geeft tegenwoordig zowel fictie als non-fictie uit en richt zich met name op kinder- en jeugdboeken.

Website: uitgeverijholland.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

Meester Pompelmoes – Hans Andreus & Charlotte Dematons

Illustratie door Jantien Baas: Meester Pompelmoes – Hans Andreus & Charlotte Dematons

Met Meester Pompelmoes in de buurt is er altijd wel wat te beleven. Een schoolmeester met pratende huisdieren, die een hekel heeft aan moderne techniek en zelfs een beetje kan toveren, dat kan alleen maar mooie avonturen opleveren. 

Zo komt Meester Pompelmoes zijn gemene dubbelganger tegen, gaat hij op vakantie op een onbewoond eiland in zijn eigen tuin en koopt hij een nieuwe auto die alleen wil rijden als er een liedje voor hem gezongen wordt!

Meester Pompelmoes - Hans Andreus & Charlotte Dematons

Er zijn in de jaren 1964 tot 1974 wel tien boeken van Hans Andreus uitgekomen over Meester Pompelmoes, zijn leerlingen en zijn pratende huisdieren. In deze nieuwe uitgave zijn de leukste verhalen uit die boeken verzameld, wat een heerlijk boek met wel 28 Pompelmoes verhalen heeft opgeleverd.

Lees meer »