Over de uitgeverij: Uitgeverij Horizon

Uitgeverij Horizon is een in 2015 door Geert Cortebeeck opgerichte imprint van Overamstel Uitgevers. De imprint is gevestigd in Antwerpen en is daarmee de Vlaamse tak van de van origine Amsterdamse uitgeversfamilie Overamstel.

Overamstel uitgevers is een van de grootste zelfstandige, onafhankelijke uitgeverijen in Nederland en geeft een breed scala aan boeken uit. Haar dochter Uitgeverij Horizon richt zich op fictie en non-fictie boeken over maatschappelijk relevante thema’s, specifiek voor de Vlaamse markt, maar ook daarbuiten.

Website: horizon.be

Alle recensies over deze uitgeverij:

Een Boek – Andrés López

Illustratie door Jantien Baas: Een Boek – Andrés López

Wat is nou een boek? In ieder geval veel meer dan alleen een stapel papier tussen twee kaften met wat draadjes erdoor om de bladzijden bijelkaar te houden. Een boek is een antwoord, een schuilplaats, een avontuur, maar nog zoveel meer.

Een boek met de titel ‘Een boek’, je moet er maar op komen, én het aandurven. Andrés López heeft dat in ieder geval gedaan en er een prachtig zoekboek van gemaakt, waarin, zoals je vast al verwachtte, een boek centraal staat.

Een Boek - Andrés López

Een zoekboek dat het boek als onderwerp heeft met op elke 2 pagina’s een nieuwe invalshoek. Dit boek belicht dan ook alle kanten van het boek, want iedereen vindt weer wat anders in het boek dat hij of zij leest.

Lees meer »

Het allerleukste kinderkookboek – Lizzie Mabbott & Charlotte Dumortier

Illustratie door Jantien Baas: Het allerleukste kinderkookboek – Lizzie Mabbott & Charlotte Dumortier

Lizzie Mabbott heeft een heel bijzonder kookboek geschreven voor kinderen, gevuld met een enorme verscheidenheid aan recepten, weetjes, kennis en uitdagingen. Alle windstreken zijn vertegenwoordigt en er is een lekker recept voor iedere smaak te vinden.

Van pudding, baksteenkip, dumplings, vissticks, maïsbeignets, appel-, braambes- en hazelnootflappen en groene wereldsauzen, in dit boek vindt je alleen interessante, bijzondere en soms zelfs ronduit onalledaagse recepten.

Het allerleukste kinderkookboek - Lizzie Mabbott & Charlotte Dumortier

Kookboeken zijn een favoriet genre van de Kinderboekenbaas, we hebben dan ook heel veel prachtige exemplaren mogen recenseren op deze website. Ook ‘Het allerleukste kinderkookboek’ is weer een prachtig staaltje kookliteratuur voor kinderen, waar we met veel plezier deze recensie over schrijven.

Lees meer »

De toevallige tijdreis van Carlo Ganz – Leen Vandereyken & Shamisa Debroey

Illustratie door Jantien Baas: De toevallige tijdreis van Carlo Ganz – Leen Vandereyken & Shamisa Debroey

Nadat Carlo per ongeluk in het pad van een tornado terecht komt, wordt hij wakker in een weiland, maar wat nog veel vreemder is, het is 15 jaar later en Carlo zelf is nog precies hetzelfde!

Dat is echter niet het enige wat is veranderd, en Carlo moet aan de slag om te achterhalen wat er nu allemaal voor vreemds aan de hand is, en hoe hij weer terug komt, want de toekomst is helemaal niet naar zijn zin.

De toevallige tijdreis van Carlo Ganz - Leen Vandereyken & Shamisa Debroey

De skateboardende Carlo is niet echt tevreden met de bizarre figuren in zijn familie, maar wat de toekomst hem brengt zint hem nog minder. De opmaat voor een knotsgek verhaal met een niet minder bizarre afloop.

Lees meer »

Taart – Meneer Zee & Dorien Bellaar

Illustratie door Jantien Baas: Taart – Meneer Zee & Dorien Bellaar

Vol passie maakt de bakker elke dag weer mooie en verrukkelijke taarten, taarten die eigenlijk té mooi en verrukkelijk zijn om aan te snijden of op te eten.

Uit wanhoop en armoede bakt de bakker dan maar wat zoete broodjes en daar blijken zijn klanten wel voor te porren te zijn, maar broodjes bakken is niet wat de bakker voor ogen had toen hij zijn carrière als patissier begon.

Taart - Meneer Zee & Dorien Bellaar

Zo ontspint zich een hartverwarmend verhaal over een bakker die liever zijn passie volgt dan dat hij rijk wordt van iets waar hij geen plezier uit haalt. Maar het moet toch mogelijk zijn om mensen zijn taarten te laten eten?

Lees meer »