Over de uitgeverij: Uitgeverij Karaat

Uitgeverij Karaat werd in 2009 opgericht met de bedoeling om jaarlijks tussen de vier en zes uitgaven te verzorgen, de eerste boeken verschenen in januari 2010.

De missie van Karaat is het uitgeven van titels die fris zijn, vernieuwend, aanstekelijk, opzienbarend, literair, de onontdekte schatten, de juweeltjes, misschien niet voor een groot publiek, maar altijd auteurswerken.

De redactie heeft een voorkeur voor korte verhalen, novelles, essays en tot nu toe zijn vooral vertaalde titels uitgebracht. Het streven is met meer Nederlandse auteurs aan de slag te gaan.

Website: uitgeverijkaraat.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

De beroemde bereninvasie van Sicilië – Dino Buzzati

Illustratie door Jantien Baas: De beroemde bereninvasie van Sicilië – Dino Buzzati

De strenge winter dwingt de hongerige beren naar de laagvlakte te trekken waar de mensen wonen. Daar gaan de beren noodgedwongen in de aanval en verslaan met hun kracht en sluwheid al snel de legers van de Groothertog van Sicilië. Maar dan beginnen de problemen pas, want zijn onschuldige beren wel bestand tegen de verlokkingen die ze in de wereld van de “geciviliseerde” mensen tegenkomen?

Een bijzonder verhaal waarin de Italiaanse beren hun schuilplaatsen in de bergen verlaten en het land van de mensen intrekken. Daar aangekomen worden ze met vijandigheid verwelkomt, maar bieden ze moedig weerstand. Hun bijzondere mengeling van kracht, slimheid en een vleugje toverkunst zorgt er al snel voor dat de legers van de mensen onder de voet worden gelopen. En zo begint de beroemde bereninvasie van Sicilië.

De beroemde bereninvasie van Sicilië – Dino Buzzati

Dino Buzatti was een Italiaanse schrijver, dichter, schilder en journalist waar het werk de afgelopen jaren van is herontdekt in Nederland. Zijn bekendste boek ‘De Tartaarse Steppe’ is in 2016 opnieuw herdrukt en vorig jaar is dit boek, zijn enige ‘familieboek’, voor het eerst in het Nederlands vertaald en uitgegeven. Het verhaal over de avonturen die de beren in Sicilië beleven is heerlijk bizar en kan het beste worden gezien als een “moderne” fabel.

Lees meer »