Over uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum

Unieboek | Het Spectrum is ontstaan in 1999 na het samenvoegen van de uitgeverijen Unieboek en Het Spectrum door moederbedrijf PCM Algemene Boeken, in 2010 is het doorverkocht aan LannooMeulenhoff.

Uitgeverij Het Spectrum is opgericht in 1935 door de boekhandelaars P.H. Bogaard en A.H. Bloemsma in een kamer boven een banketbakkerij in de Biltstraat in Utrecht. De uitgeverij groeide uit tot een van de grootste van Nederland en was vooral bekend door zijn goedkope uitgaven van klassieke auteurs en de Spectrum woordenboeken en encyclopedieën. Het Spectrum leeft voort als een imprint van Unieboek | Het Spectrum.

Uitgeverij Unieboek was een Nederlandse zelfstandige uitgeverij in 1968 opgericht door de C.A.J. van Dishoeck en gevestigd in Houten.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is onderdeel van LannooMeulenhoff.

Website: unieboekspectrum.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

Hoe werkt een stad? – James Gulliver Hancock

Illustratie door Jantien Baas: Hoe werkt een stad? – James Gulliver Hancock

Alles wat je mogelijk zou willen weten over de werking van een stad, het ontstaan, de huizen, het vervoer, de mensen en de omgeving. Open de flapjes en krijg een nóg gedetailleerdere kijk op het leven in en om de stad.

Hoe werkt een stad? - James Gulliver Hancock

Dit boek, eerder verschenen in het Engels, is een genot om open te slaan en houdt je uren zoet. Een groot aantal van de pagina’s zijn uitklapbaar, waardoor je wel goed de ruimte moet nemen wanneer je eraan begint.

Lees meer »