Over de uitgeverij: Usborne

Usborne is een internationale uitgeverij van kinderboeken opgericht in Londen in 1973 door Peter Usborne. De uitgeverij is één van de grootste in het Verenigd Koningrijk en is ondertussen in heel veel andere landen actief. De Nederlandstalige markt wordt vanuit de Belgische vestiging in Antwerpen bediend.

Usborne heeft een grote collectie informatieve boeken en veel van hun uitgaven verschijnen in internationaal in vele talen.

Website: usborne.be

Alle recensies over deze uitgeverij:

24 uur in de steentijd – Lan Cook & Laurent Kling

Illustratie door Jantien Baas: 24 uur in de steentijd – Lan Cook & Laurent Kling

Auri, een jonge holbewoner uit het stenen tijdperk, neemt je mee op een typische dag in zijn leven. Zo gaat hij op jacht, maakt een vuurstenen speerpunt, schildert prachtige grotschilderingen en beschermt zijn familie tegen een ongenode gast.

Terwijl Auri verteld over zijn leven, leer je van alles over hoe de mens zich in de oertijd vermaakte, zijn eten verzamelde en wat voor gevaren ze elke dag weer moesten trotseren.

24 uur in de steentijd - Lan Cook & Laurent Kling

De oertijd gaat momenteel een herwaardering door, er verschijnen veel nieuwe boeken met nieuwe inzichten over Neanderthalers, de Bronstijd en alle andere prehistorische tijdperken. Er is zelfs vrij recent een hele nieuwe prehistorische bewoonde landmassa herontdekt voor onze kust, het zogenaamde Doggersland.

Lees meer »