In 1839 richtte Gerrit Benjamin van Goor in Buren de uitgeverij op die tot op heden nog steeds zijn naam draagt en daarmee een van Nederlands oudste uitgeverijen is. De uitgeverij was in de begindagen voornamelijk gespecialiseerd in woordenboeken, maar ook jeugdboeken en schoolboeken werden een succesvol product.
In de jaren 70 is de uitgeverij overgenomen door Het Spectrum en leeft nu nog immer voort als imprint ‘Van Goor’, gespecialiseerd in kinderboeken en jeugdliteratuur.
Als blijkt dat er in Luuk zijn familie iemand is overleden die ze niet kennen en daar een grote erfenis, ruim genoeg voor een nieuwe bank, aan lijken over te houden, kan het gezin Nootje zijn geluk niet op!
Maar de voorwaarden voor de erfenis zijn op zijn zachtst gezegd vrij eigenaardig, en omgeven met regels, heel, héél veel regels…
Een grappig en vlot geschreven avontuur, waaruit één pagina mist, de pagina waar alles om draait in dit boek, pagina 37 van het Rode boekje van het Akropolis Genootschap. De pagina die is gereserveerd voor de familie Nootje, als ze tenminste weten te slagen voor de bijzonder belangrijke Test.
Iwan Olsen is het kleinste en miezerigste mannetje van de klas, niet bijzonder knap, maar vooral erg slap en heel slecht in belangrijke zaken als gym en verspugen. Het is zo erg dat zelfs zijn vader, die gek is op de boeken van Tarzan, hem de bijnaam Pudding Tarzan bezorgt.
Maar dan komt Iwan een echte heks tegen die hem een wens gunt en na goed nadenken heeft hij de perfecte wens bedacht waarmee hij zijn klasgenoten, en de rest van het stadje, eens wat zal laten zien!
Pudding Tarzan is de perfecte held voor jonge lezers, een slapjanus die voor één dag de beste is in alles, dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding van de gemiddelde basisscholier. De bijzonder grappige verhalen (én tekeningen) maken het ook nog eens het perfecte boek voor beginnende lezers.