Over de uitgeverij: Van Goor

In 1839 richtte Gerrit Benjamin van Goor in Buren de uitgeverij op die tot op heden nog steeds zijn naam draagt en daarmee een van Nederlands oudste uitgeverijen is. De uitgeverij was in de begindagen voornamelijk gespecialiseerd in woordenboeken, maar ook jeugdboeken en schoolboeken werden een succesvol product.

In de jaren 70 is de uitgeverij overgenomen door Het Spectrum en leeft nu nog immer voort als imprint ‘Van Goor’, gespecialiseerd in kinderboeken en jeugdliteratuur.

Website: unieboekspectrum.nl/imprint/2/VanGoor

Alle recensies over deze uitgeverij:

Pudding Tarzan en andere verhalen – Ole Lund Kirkegaard

Illustratie door Jantien Baas: Pudding Tarzan en andere verhalen – Ole Lund Kirkegaard

Iwan Olsen is het kleinste en miezerigste mannetje van de klas, niet bijzonder knap, maar vooral erg slap en heel slecht in belangrijke zaken als gym en verspugen. Het is zo erg dat zelfs zijn vader, die gek is op de boeken van Tarzan, hem de bijnaam Pudding Tarzan bezorgt.

Maar dan komt Iwan een echte heks tegen die hem een wens gunt en na goed nadenken heeft hij de perfecte wens bedacht waarmee hij zijn klasgenoten, en de rest van het stadje, eens wat zal laten zien!

Pudding Tarzan en andere verhalen - Ole Lund Kirkegaard

Pudding Tarzan is de perfecte held voor jonge lezers, een slapjanus die voor één dag de beste is in alles, dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding van de gemiddelde basisscholier. De bijzonder grappige verhalen (én tekeningen) maken het ook nog eens het perfecte boek voor beginnende lezers.

Lees meer »