Over uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

In 1878 vestigde Tjomme van Holkema, eerder eigenaar van Boekhandel Scheltema en Holkema, zich als uitgever in Amsterdam. Na zijn overlijden in 1891 nam zijn weduwe C.S. Kremer samen met Simon Warendorf het bedrijf over en werd de naam Van Holkema en Warendorf aangenomen.

In 1965 fuseerde Van Holkema & Warendorf met Van Dishoeck, maar al snel na de fusie bleek meer kapitaal nodig te zijn. Een samengaan met Uitgeverij Unieboek bood perspectief en sinds 1970 maakt Van Holkema & Warendorf daar deel van uit.

Tegenwoordig is Van Holkema & Warendorf als imprint onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

Van Holkema & Warendorf publiceert vooral kinder- en jeugdboeken, populaire romans en thrillers.

Website: unieboekspectrum.nl/imprint/10/Van

Alle recensies over deze uitgeverij:

Het Luciferkasteel – Keir Graff

Illustratie door Jantien Baas: Het Luciferkasteel – Keir Graff

De vakantie van Brian lijkt enorm suf te gaan worden, hij wordt door zijn ouders in het saaie dorpje Balen bij Oom Gerry achtergelaten die hem de hele vakantie zijn educatieve software wil laten testen. Maar dan ontmoet hij Cosmo die met zijn bizarre familie in het half vervallen Luciferkasteel woont en waar altijd wat te beleven valt.

Dat het kasteel op de lijst staat van te slopen gebouwen is nog het minste probleem waar Brian, zijn nichtje Nora en hun nieuwe vriend Cosmo mee te maken krijgen. Reuzenwespen, wilde everzwijnen, de oom van Cosmo die al maanden verdwaald is in het kasteel en de grotten onder het kasteel zorgen voor genoeg avontuur voor wel tien zomervakanties!

Het Luciferkasteel - Keir Graff

Ondanks dat het avontuur aan het begin niet heel snel op gang lijkt te komen, is het boek vlot geschreven en staat het bol van de spannende belevenissen. Want als Brian eenmaal in contact is gekomen met Cosmo en zijn familie in het kasteel volgen de bizarre gebeurtenissen zich in hoog tempo op.

Lees meer »

De koe die in het water viel – Peter Spier

Illustratie door Jantien Baas: De koe die in het water viel – Peter Spier

Hendrika is niet tevreden met haar leven: eten, eten, eten en nog eens eten. En dan het saaie uitzicht van de molen en de boerderij van boer Hofstra. Maar dan krijgt ze de kans om op avontuur te gaan. En hoe!

Een koe op avontuur in de grote stad, dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Maar gelukkig komt alles goed en heeft Hendrika genoeg ervaringen opgedaan om een leven lang tevreden door te kunnen eten en melk te produceren.

De koe die in het water viel - Peter Spier

Het tweede boek door Peter Spier dat op deze site wordt gerecenseerd, is zonder twijfel geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Wondermooie en herkenbare vergezichten op het platteland en de grachten en straatjes van de grote stad wisselen af in dit deels zwart-witte, deels ingekleurde prentenboek.

Lees meer »