Over de uitgeverij: Waanders Uitgevers

In 1836 richtte Jan Marten Willem Waanders in Zwolle boekhandel en uitgeverij Waanders op. Na een roerige tijd, waarin onder andere een fusie, een faillissement en een doorstart van de originele uitgeverij hebben plaatsgevonden, heeft de familie Waanders in 2012 een nieuwe uitgeverij Waanders opgericht als dochteronderneming van Uitgeverij De Kunst.

De tegenwoordige Waanders Uitgevers is dus weer zoals van origine de uitgeef- en drukkerijtak van Waanders Boekverkopers, een boekhandel die vooral bekend is van de vestiging ‘Waanders in de Broere’ in de buitengewoon mooie Broerekerk te Zwolle.

Waanders Uitgevers geeft vooral kunstboeken over beeldende kunst, toegepaste kunst, beeldhouwkunst, fotografie en boeken over mode uit.

Website: waanders.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

Mode ABC – Natasja Admiraal

Illustratie door Jantien Baas: Mode ABC – Natasja Admiraal

Mode is werkelijk van alle tijden, ook de Romeinen, de mensen die in de Middeleeuwen leefden en de ruimtevaarders van de toekomst wilden en willen er graag hip en trendy uitzien. Recent onderzoek heeft zelfs aangetoond dat ook in het stenen tijdperk al trends in kettingen en kralen de ronde deden!

Door de eeuwen heen zijn zo allerlei bijzondere kledingstukken en -stijlen ontstaan en populair geweest. In dit prachtige boek een veelomvattend overzicht van waar de mens zich allemaal heeft en waarschijnlijk weer in zal hullen, ter lering ende vermaeck!

Mode ABC - Natasja Admiraal

Er zijn verbazend weinig boeken (en al bijna helemaal geen kinderboeken) verkrijgbaar over een belangrijk en alomtegenwoordig onderwerp als mode. Gelukkig draagt freelance journalist en modekenner Natasja Admiraal daar nu haar steentje aan bij met dit dikke standaardwerk voor in de jeugdbieb.

Lees meer »