Over de uitgeverij: Zwijsen

Uitgeverij Zwijsen is een educatieve uitgeverij van boeken voor peuters, kleuters en basisschoolleerlingen in 1846 opgericht door Monseigneur Joannes Zwijsen in Tilburg.

Al vanaf de oprichting geeft de uitgeverij educatieve boeken en schoolboeken uit en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een hele grote speler op de Nederlandstalige markt.

Moppenboekjes, informatieve boeken, spannende verhalen, Engelse boeken, AVI strips, boeken voor dyslectische lezers, boeken voor snelle lezers, samenleesboeken, dat is nog maar een kleine selectie uit het materiaal dat Zwijsen uitgeeft. Allemaal uitgaves die ook weer aansluiten bij het lesmateriaal dat kinderen op school krijgen.

Tegenwoordig is Zwijsen onderdeel van WPG Uitgevers en nog steeds gevestigd in Tilburg.

Website: zwijsen.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

De wonderlijke tovenaar van Oz – L. Frank Baum & Caroline Ellerbeck

Illustratie door Jantien Baas: De wonderlijke tovenaar van Oz – L. Frank Baum & Caroline Ellerbeck

Wanneer een tornado het huis met Dorothy en haar hondje Toto er in de lucht in slingert en pas weer laat landen in een onbekende en mysterieuze omgeving, begint een zoektocht die zijn weerga niet kent.

Een verhaal dat al op heel veel manieren, al heel vaak is verteld, is nu gelukkig in een degelijke, moderne vertaling ook gewoon weer te lezen in het Nederlands.

De wonderlijke tovenaar van Oz - L. Frank Baum & Caroline Ellerbeck

Want iedereen zou ‘The Wonderful Wizard of Oz’ moeten kunnen lezen, een spannend en bizar verhaal over moed, slimheid, doorzettingsvermogen, vriendschap en (zelf)vertrouwen dat al zo’n 120 jaar de harten van zijn lezers steelt.

Lees meer »