Lotje en Kleintje de heksenprinses nemen het vliegende tapijt door Heksenland en komen zo een heleboel heksen in bijzondere voertuigen tegen. Elke heks reist op haar eigen manier en heeft Lotje en Kleintje iets bijzonders te bieden.
Kleintje is uit logeren bij Lotje die haar voorleest over de Heksenprinses. Geïnspireerd door het sprookje gaan ze samen op avontuur met behulp van Lotje haar toverkunsten en natuurlijk de onmisbare poes.
Dit is het vijfde en laatste deel uit de serie boeken over Lotje de heks van Lieve Baeten. De serie kan ondertussen als klassiek worden beschouwd en mede daarom is deze nieuwe (grote formaat) druk onlangs in de boekhandel verschenen. De tekenstijl van Lieve is vrij bijzonder, erg gedetailleerd en een beetje gruizig of groezelig wat de getekende wereld heel veel diepte geeft. Er zijn op elke afbeelding wel dingen in de achtergrond aan de hand die je op het eerste gezicht over het hoofd ziet.
Met Meester Pompelmoes in de buurt is er altijd wel wat te beleven. Een schoolmeester met pratende huisdieren, die een hekel heeft aan moderne techniek en zelfs een beetje kan toveren, dat kan alleen maar mooie avonturen opleveren.
Zo komt Meester Pompelmoes zijn gemene dubbelganger tegen, gaat hij op vakantie op een onbewoond eiland in zijn eigen tuin en koopt hij een nieuwe auto die alleen wil rijden als er een liedje voor hem gezongen wordt!
Er zijn in de jaren 1964 tot 1974 wel tien boeken van Hans Andreus uitgekomen over Meester Pompelmoes, zijn leerlingen en zijn pratende huisdieren. In deze nieuwe uitgave zijn de leukste verhalen uit die boeken verzameld, wat een heerlijk boek met wel 28 Pompelmoes verhalen heeft opgeleverd.
Wanneer de broertjes James en Thomas zich op een regenachtige dag vervelen, vinden ze ineens een geheimzinnige deur in de goed gevulde boekenkast op hun kamer.
De deur brengt ze naar een andere wereld, waar ze door leeuwen en schildpadden worden onthaalt en waar betoverende muziek klinkt, die hun een verhaal lijkt te willen vertellen…
Het eerste boek met geluid dat we hier recenseren en dat is niet zonder rede. Meestal zijn dit boeken met weinig samenhang en van wat lagere kwaliteit, gelukkig gaat dat absoluut niet op voor het vrolijke ‘Carnaval der Dieren’ van Jessica Courtney-Tickle.
Babar de olifantenkoning gaat op zoek naar de Kerstman om hem te vragen ook een bezoek te brengen aan Olifantenland. Na een lange zoektocht en de onmisbare hulp van Duck de hond, lukt het hem de kerstman te vinden in zijn onderaardse huis. Helaas heeft de Kerstman het al veel te druk met de mensenkinderen om ook nog de olifantenkinderen te bezoeken op kerstavond. Maar Babar zou Babar niet zijn als hij daar niet een oplossing voor weet te vinden.
Uiteindelijk ontmoeten alle olifantenkinderen de kerstman in levende lijve en ondanks dat hij ze echt niet op kerstavond kan bezoeken, zorgt Babar ervoor dat ze toch allemaal kadootjes in hun kerstkousen vinden de volgende ochtend.
Babar de olifant is natuurlijk een behoorlijk bekende verschijning. De serie heeft vanaf het eerste boek uit 1931, over Babar die de jungle verlaat, allerlei moderne dingen leert en later terugkeert en tot koning van de olifanten wordt gekroond, al meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 17 talen wereldwijd. Maar dit boek is nog eens extra bijzonder omdat het de laatste was die door schepper Jean de Brunhoff zelf is gemaakt. Het boek is zelfs nooit helemaal door hem afgemaakt, de laatste inkleuringen zijn door zijn broer Michel gedaan nadat Jean in 1937 was overleden aan tuberculose.