Van Boswachter tot Youtuber – Arwen Kleyngeld & Marijke Klompmaker

Illustratie door Jantien Baas: Van Boswachter tot Youtuber – Arwen Kleyngeld & Marijke Klompmaker

Wat wil je later worden? Is er een vraag die kinderen vaker gesteld wordt? Maar ondanks dat het gemiddelde kind deze vraag vaak zal horen, hebben weinigen een antwoord klaar. En als je wel een antwoord hebt, hoe ga je het dan daadwerkelijk voor elkaar krijgen?

Om je te helpen om uit te vinden wat je later wilt worden én je te helpen dat doel te bereiken, is er nu dit handige boek met voor zo’n 25 beroepen een interview met een ervaren beoefenaar.

Van Boswachter tot Youtuber - Arwen Kleyngeld & Marijke Klompmaker

Met het einde van het schooljaar in zicht en een hele grote groep kinderen die een keuze moet maken over hun toekomst (of in ieder geval hun profiel), komen er ook een heleboel nieuwe boeken uit om ze daarbij te helpen. Een van de mooiste komt van Fontaine Uitgevers en licht een heel aantal bijzondere beroepen toe met interviews van getalenteerde beoefenaars.

Met een eclectische mix, van astronaut tot rioolinspecteur en van monnik tot stuntman, is er voor iedereen wat wils. Voor elk beroep is er een interview waarin wordt duidelijk gemaakt wat het beroep inhoudt en hoe diegene het tot illusionist of geheim agent heeft geschopt.

Van Boswachter tot Youtuber - Arwen Kleyngeld & Marijke Klompmaker

Marijke Klompmaker heeft elke professie voorzien van een prachtige tekening waarin de essentie van het vak vakkundig en vol humor wordt gevangen. Een beetje luchtigheid bij zo’n belangrijk onderwerp is ook niet geheel overbodig natuurlijk.

Als bonus hebben de schrijver en illustrator achterin het boek ook hun eigen beroep nog een korte toelichting gegeven, want zeg nou zelf, welk vak is er leuker dan dat van kinderboekenmaker?

Van Boswachter tot Youtuber - Arwen Kleyngeld & Marijke Klompmaker

Voor iedereen die nog niet weet wat hij later worden wil als hij groot is, heeft dit boek een selectie van meer dan 25 vakken om de beroepskeuze te vergemakkelijken. Maar voor diegene die één van de besproken beroepen ambieert, misschien nog wel veel waardevoller.

Met een paar klinkende namen als illusionist Victor Mids, astronaut André Kuipers, Patissier Robèrt van Beckhoven en voetballer Kika van Es is dit boek zelfs voor ouders, die al lang hun keuze hebben gemaakt, erg interessant.

Een supermooi en handig boek dat een hele nieuwe generatie van aankomende werkenden gaat inspireren om een goede en weloverwogen keuze voor een schitterende toekomst te maken.

Titel: Van Boswachter tot Youtuber
Auteur: Arwen Kleyngeld
Illustraties: Marijke Klompmaker
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789464040746
Verschijningsdatum: mei 2021
Bladzijden: 112
Afmetingen: 202 x 254 x 18 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,-

Website auteur: arwenkleyngeld.nl

Website illustrator: marijkeklompmaker.com

Koop 'Van Boswachter tot Youtuber' bij de Paagman.nlVind 'Van Boswachter tot Youtuber' in de bibliotheek