Vermaak in tijden van Corona

Illustratie door Jantien Baas: Vermaak in tijden van Corona

In deze tijden van Corona, quarantaine en thuisonderwijs is het geen overbodige luxe wat extra activiteiten bij de hand te hebben voor een rustig momentje zo nu en dan. Daarom hebben wij van de Kinderboekenbaas een kleine verzameling van teken, knutsel- en (voor)leesactiviteiten verzameld.

Knutselmateriaal

Voor veel van de knutsels zul je een printer nodig hebben met voldoende papier en inkt, heb je dat niet tot je beschikking? In dat geval staan de sites Creametkids.nl en Juffiesenmeesters.nl sowieso nog vol met allerlei andere knutselideeën.


Kleurplaten

Veel uitgeverijen hebben een pagina waarop de kleurplaten zijn verzameld van de verschillende boeken die ze uitgeven. Altijd leuk!


Prentenboek apps

Elk jaar is het namelijk Nationale voorleesweken en in die week is er één boek dat als Prentenboek van het jaar wordt aangewezen. Dit boek krijgt een nieuwe druk (vaak met een leuk extraatje, zoals een leuk vingerpopje), maar er wordt sinds enige jaren ook een app gemaakt rond het uitverkoren boek.

Gratis:

Betaald: 

  • We hebben er een geitje bij! (iOS)
  • Boer Boris gaat naar zee (iOS)
  • Fabian’s feest (iOS)

Daarnaast heeft Mediasmarties een mooi overzicht met allerlei apps die ze aanraden.


Voorlezen (alleen audio)

Bovenstaande links zijn allemaal voor Spotify albums en playlists.


Voorlezen met video

Heb je nog wat aansporing of inspiratie nodig om te lezen, Paagmag kwam met een heel leuke uitprintbare kaart om zelf Leesbingo te spelen.

En als je het echt niet meer weet, Sebastiaan’s Studio Straatweg heeft alle Lekturama sprookjes volledig, dus ook met beelden van de bladzijden, integraal op Youtube gezet, in totaal meer dan 60 uur (nostalgisch) luister- en kijkgenot.