Viltstiftbos – Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Illustratie door Jantien Baas: Viltstiftbos – Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Tasko en zijn nieuwe buurmeisje Fenna zijn allebei gek op tekenen. Als Tasko een tekening van Fenna afmaakt komen ze met zijn tweeën ineens in de wereld van de tekening terecht en belanden ze van avontuur in avontuur.

Ze maken vrienden met hun getekende karakters en de twee paarden die Fenna had getekend. Maar hoe komen ze weer terug in de echte wereld? En willen ze dat eigenlijk nog wel?

Viltstiftbos - Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Het gegeven van een tekening waar de hoofdrolspelers in stappen is heerlijk voor kinderen, zo kunnen ze hun eigen fantasiewereld echt beleven en dat is natuurlijk de droom van elk kind. De gedeelde tekening van Tasko en Fenna bevat allerlei dingen die ze leuk vinden, maar er zit toch wat meer achter dan je op het eerste gezicht zou denken en zo wordt het een heel spannend avontuur.

De aparte mengeling van tekeningen die het verhaal tot stand brachten leiden ook weer tot vreemde situaties, want wat doet een ijscoman in een ridderwereld? Een leuke en grappige mix van elementen door een jongen en een meisje getekend, die door het gegeven van de tekening eigenlijk hartstikke logisch zijn in het verhaal.

Viltstiftbos - Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

De tekeningen in het boek, gemaakt door illustratrice Myriam Berenschot, zijn uiteraard grotendeels gemaakt met viltstift. Naast enkele kleine afbeeldingen om het verhaal te ondersteunen staan er om de zoveel pagina’s grote afbeeldingen die een hele pagina beslaan en een scene uit het boek uitbeelden.

De hoofdstukken zijn lekker kort en lezen fijn door, zo is het naast een leuk boek om voor te lezen vooral heel geschikt voor kinderen om zelf te lezen. Het avontuur dat de hoofdpersonen beleven is zowel herkenbaar als fantasierijk en ook nog eens behoorlijk spannend zo nu en dan.

Viltstiftbos - Jeanet Kingma & Myriam Berenschot

Een origineel en leuk verhaal dat door de mengeling van tekening en verhaal nog eens een extra dimensie krijgt voor de lezers. Kinderen die dit boek lezen, zullen vast veel vaker tekeningen samen gaan maken, in de hoop ook in hun eigen gecreeërde wereld terecht te komen.

Het verhaal leent zich ook erg goed voor een vervolg, misschien wel met andere kinderen die een heel andere tekening maken, of hebben Tasko en Fenna de smaak te pakken?

Titel: Viltstiftbos
Auteur: Jeanet Kingma
Illustraties: Myriam Berenschot
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044832877
Verschijningsdatum: augustus 2018
Bladzijden: 173
Afmetingen: 218 x 151 x 22 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,95

Website auteur: jeanetkingma.com

Website illustratrice: myriamberenschot.nl

Koop 'Viltstiftbos' bij Paagman.nlVind 'Viltstiftbos' in de bibliotheek