Vreemde vogels – Suzanne van der Horst & Sanne van Winden

Illustratie door Jantien Baas: Vreemde vogels – Suzanne van der Horst & Sanne van Winden

Mies, Mo en Cato zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor hun reis naar Afrika. In de winter is het in Nederland immers veel te koud en zoeken ze graag een lekker warm land op om in te overwinteren.

Maar alle drie de vogels lijken geen haast te hebben en de voorbereidingen duren maar voort. Is er straks nog wel voldoende tijd over voor de lange reis?

Vreemde vogels - Suzanne van der Horst & Sanne van Winden

De drie bijzonder aparte vogels bereiden zich elk op hun geheel eigen manier voor op hun grote reis en dat leidt tot een prachtig prentenboek met een explosie aan kleuren en excentrieke uitspattingen.

Het verhaal van de vogels die hun reis maar voor zich uit blijven schuiven is zowel heerlijk herkenbaar als onvoorstelbaar maf. Herkenbaar door de menselijke trekjes van de hoofdpersonen die veel mensen niet vreemd zullen zijn en maf door de lekker gekke en obsessieve persoonlijkheden van de vogels.

Vreemde vogels - Suzanne van der Horst & Sanne van Winden

Illustratrice Sanne van Winden is in het dagelijks leven ook als stoffenontwerper voor het Nederlandse Vlisco actief waar ze de meest waanzinnige kleurrijke designs maakt voor vooral de Afrikaanse markt. Vergeleken bij die ontwerpen en veel van haar vrije werk zijn de toch nog steeds enorm expressieve illustraties in dit boek nog redelijk ingetogen gebleven.

De prachtige schutbladen, waar de stedelijke leefomgeving van de vogels zo mooi op wordt weergegeven en waar je heerlijk in kunt ronddwalen, sluiten nog het meeste aan bij haar andere werk.

Vreemde vogels - Suzanne van der Horst & Sanne van Winden

‘Vreemde vogels’ is een prachtig prentenboek geworden met een een explosie aan heldere kleuren en een paar heerlijk maffe hoofdfiguren.

Het uitstelgedrag dat de vogels vertonen zal iedereen vast kunnen herkennen en van zo’n feest aan kleuren wordt iedereen vrolijk. Het zal ons niets verbazen als we van deze auteurs nog veel meer gaan horen!

Titel: Vreemde vogels
Auteur: Suzanne van der Horst
Illustraties: Sanne van Winden
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051168716
Verschijningsdatum: maart 2022
Bladzijden: 36
Afmetingen: 224 x 298 x 9 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: suzannevdhorst.nl

Website illustrator: sannevanwinden.com

Koop 'Vreemde vogels' bij Paagman.nlVind 'Vreemde vogels' in de bibliotheek