Vuilnisvarkens Job & Bob – Tjibbe Veldkamp & Noëlle Smit

Illustratie door Jantien Baas: Vuilnisvarkens Job & Bob – Tjibbe Veldkamp & Noëlle Smit

Twee vuilnisvarkens zijn met hun vuilniswagen aan het werk in een stad vol met buitengezet afval. Een klein hondje vind dit wel interessant en probeert stiekem mee te liften, maar achterin de vrachtwagen is natuurlijk geen plek voor een hondje.

Een simpele premisse voor een simpel en charmant verhaaltje over twee hardwerkende varkens en een ondeugend hondje.

Vuilnisvarkens Job & Bob - Tjibbe Veldkamp & Noëlle Smit

Met de prachtige tekeningen van Noëlle Smit krijg je zo een fleurig en grappig prentenboek dat geschikt is voor kinderen vanaf bijna de vroegste leeftijd.

Tjibbe Veldkamp kun je ondertussen met gerust hart een veelschrijver noemen want elk jaar verschijnen er van zijn hand wel een paar mooie (prenten)boeken. De illustraties worden door Jan en Alleman verzorgt en dit keer is Noëlle Smit aan de beurt die er weer een heerlijk vrolijk prentenboek van heeft gemaakt.

Vuilnisvarkens Job & Bob - Tjibbe Veldkamp & Noëlle Smit

Noëlle Smit heeft ook eerder prentenboeken gemaakt naar rijmpjes van Annie M.G. Schmidt, daar heeft dit prentenboek ook veel van weg. Een vrolijk en een beetje mal rijmpje dat buitengewoon leuk en vrolijk is geïllustreerd en uitnodigt tot vaak herlezen.

Met veel herhaling, zoekplaatjes en twee sympathieke hoofdrolspelers zal dit snel een boek worden dat tot het vaste repertoire behoort. Eigenlijk mist er alleen nog een kleurplaat zodat je voor één keer toch zelf de huizen in de achtergrond kunt inkleuren.

Vuilnisvarkens Job & Bob - Tjibbe Veldkamp & Noëlle Smit

Tjibbe Veldkamp, die boeken schrijft voor kinderen van 2 tot 12+, heeft de teksten van een erg leuk en grappig prentenboek afgeleverd. De geslaagde samenwerking met illustratrice Noëlle Smit maakt daar een bijzonder vrolijk en kleurrijk prentenboek van, leuk voor iedereen van 2 tot 12 en daarboven.

Titel: Vuilnisvarkens Job & Bob
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Illustraties: Noëlle Smit
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025773397
Verschijningsdatum: juni 2020
Bladzijden: 32
Afmetingen: 238 x 277 x 10 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 14,99

Website illustrator: noellesmit.nl

Website auteur: tjibbeveldkamp.nl

Koop 'Vuilnisvarkens Job & Bob' bij Paagman.nlVind 'Vuilnisvarkens Job & Bob' in de bibliotheek