Waar dient het voor? – José Maria Vieira Mendes & Madalena Matoso

Illustratie door Jantien Baas: Waar dient het voor? – José Maria Vieira Mendes & Madalena Matoso

‘Waar dient het voor?’, een relatief simpele vraag die veel meer om het lijf heeft dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Het antwoord bepaalt namelijk veel meer dan je zou vermoeden.

In dit boek wordt dan ook een kleine studie gemaakt van wat dingen zichzelf maakt, wat het bestaansrecht van een ding bepaald, hoe we weten wat een ding is en hoe we er achter komen wat iets doet? Of hoeft niet alles ergens voor te dienen?

Waar dient het voor? - José Maria Vieira Mendes & Madalena Matoso

Tiptoe Print heeft weer een heel bijzonder prentenboek uitgegeven met ‘Waar dient het voor?’. Met een Special Mention van de Bologna Ragazzi Awards is dit prachtige kleurrijke boek een categorie op zichzelf.

De oorspronkelijke (en magistrale) uitgeverij Planeta Tangerina uit Portugal staat bekend om zijn felgekleurde boeken en prints die altijd een lust voor het oog zijn. Veel te weinig van hun boeken bereiken het Nederlandse taalgebied, fantastisch om te zien dat Tiptoe Print daar nu een welkome bijdrage aan levert.

Waar dient het voor? - José Maria Vieira Mendes & Madalena Matoso

Illustrator Madalena Matoso is één van de vaste krachten van Planeta Tangerina en zeer bepalend voor de stijl van de uitgeverij. Ook in dit boek spetteren de kleuren weer van de pagina’s in een kermis aan felle kleuren.

Deze prachtige afbeeldingen zijn dan ook de perfecte aanvulling op de teksten van dit prentenboek die niet voor iedereen meteen zullen beklijven. De inhoud is nl. van een behoorlijk hoog filosofisch niveau en bij elke lezing verdiept het begrip. Door de prachtige plaatjes zul je echter toch keer op keer verleidt worden om het boek nog eens er bij te pakken.

Waar dient het voor? - José Maria Vieira Mendes & Madalena Matoso

Tiptoe Print heeft weer een heel mooi en interessant boek op de markt gebracht.

Een prentenboek voor kinderen dat ook voor volwassenen een uitdaging kan zijn, maar dat in de eerste plaats vooral prachtige illustraties voert en een lust voor het oog is.

Titel: Waar dient het voor?
Auteur: José Maria Vieira Mendes
Illustraties: Madalena Matoso
Vertaling: Annelies Beck
Uitgeverij: Tiptoe Print
Oorspronkelijke titel: Para que serve?
ISBN: 9789463880572
Verschijningsdatum: februari 2022
Bladzijden: 64
Afmetingen: 217 x 281 x 13 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 18,50

Koop 'Waar dient het voor?' bij Paagman.nlVind 'Waar dient het voor?' in de bibliotheek