Waar is de draak? – Leo Timmers

Illustratie door Jantien Baas: Waar is de draak? – Leo Timmers

De Koning is in paniek, hij heeft een draak gezien en kan niet slapen totdat hij zeker weet dat deze verjaagd is. Drie dappere ridders worden er op uit gestuurd om de draak te verslaan, maar waar is die draak dan?

Niet alles is wat het lijkt.. Soms lijkt een berg wortels bijvoorbeeld sprekend op een draak, maar lijkt een draak soms ook niet juist sprekend op iets anders?

Waar is de draak? - Leo Timmers

Leo Timmers houdt er een zeer herkenbare eigen stijl op na die ook in dit boek weer goed tot uiting komt. Zijn tekeningen lijken vaak wel met olieverf gemaakt, zoveel lagen en diepte hebben ze, een methode waardoor er een hele originele eigen sfeer wordt gecreëerd.

De wat domme ridders die door de koning op pad worden gestuurd als drakenjagers komen een hele reeks bizarre schaduwen tegen, allemaal lijken het draken te zijn, maar telkens blijkt het toch iets heel anders te zijn.

Waar is de draak? - Leo Timmers

Het spel met schaduwen en verwachtingen dat Timmers in dit boek speelt is een grappige variant van wat hij in van veel van zijn boeken doet. Een onverwachte wending, een verassing, iets wat heel anders is dan verwacht, Leo Timmers lijkt er grote lol in te hebben je als lezer op het verkeerde been te zetten.

Het blijft leuk voor de voorgelezenen, ook al heb je het al vele malen eerder voorgelezen, blijkbaar verveelt het avontuur van de ridders nooit en wordt er met veel plezier voorspeld wat er nu weer achter de schaduwen verstopt zit.

Waar is de draak? - Leo Timmers

De ster van Leo Timmers is ondertussen rijzende! Na een uitgebreide tour langs de Nederlandse boekhandels en bibliotheken dankzij het tot Prentenboek van de Nationale Voorleesdagen 2019 verkozen ‘Een huis voor Harry‘ en een fantastische reizende expositie van zijn werk, werd ‘Monkey on the run’ tot ‘Best Illustrated Book of 2019‘ verkozen door The New York Times en The New York Public Library!

Sinds enige jaren is er zelfs een leuke geanimeerde serie naar het idee en karakters van Leo Timmers op de Nederlandse en Belgische televisie, Ziggy en de Zoo tram, zeer de moeite waard!

Ook ‘Waar is de draak?’ is weer een onvervalste Timmers, grappige karakters die in de geheel eigen stijl van Timmers een heerlijk bizar avontuur beleven.

Titel: Waar is de draak?
Auteur: Leo Timmers
Uitgever: Querido Kinderboeken
ISBN: 9789045124049
Verschijningsdatum: oktober 2019
Bladzijden: 40
Afmetingen: 218 x 287 x 10 mm
Leestijd: 10 min.
Leeftijd: 2+
Prijs: € 16,99

Website auteur: leotimmers.com

Koop 'Waar is de draak?' bij Paagman.nlVind 'Waar is de draak?' in de bibliotheek