Waar is Malo? – Maria Dek

Illustratie door Jantien Baas: Waar is Malo? – Maria Dek

Malo heeft helemaal geen zin om zijn goede vriend Poto te helpen met het inmaken van groente. En al helemaal niet als hij hoort dat er een nieuwe zweefmolen bij de rivier staat.

Malo stelt alles in het werk om zo snel mogelijk de nieuwe zweefmolen te bereiken, maar of hij daar nou vrienden mee maakt..?

Waar is Malo? - Maria Dek

De vrolijke kleuren van een bos in volle bloei spatten van de pagina’s en maken dit ondeugende verhaal over de stoute Malo een stuk liever dan het had kunnen zijn.

De Poolse Maria Dek heeft al een hele serie mooie prentenboeken geschreven en geïllustreerd die zich vrijwel altijd in het bos afspelen. Dieren zijn bijna altijd de hoofdpersonen in haar verhalen en worden altijd met een kinderlijke naïviteit getekend.

Waar is Malo? - Maria Dek

Maria heeft verhalen geschreven over beren, eekhoorns, muizen en allerlei verschillende vogels, maar ook de insecten, zoals de onfortuinlijke mestkever in dit boek, vergeet ze niet.

Allemaal zijn ze even charmant getekend en bij elke lezing valt je weer een nieuw beestje op dat ergens in de marges van de pagina’s zijn eigen weg gaat.

Waar is Malo? - Maria Dek

Ondanks dat Malo niet het aardigste dier is kan je toch goed begrijpen waar zijn acties vandaan komen, want hebben we niet allemaal zelf ook onze verantwoordelijkheden willen ontlopen om lol te gaan trappen?

Ondeugend, droevig, stout, lief en vrolijk, alle emoties die een goed prentenboek moet opwekken komen in het kleurrijke ‘Waar is Malo?’ voor.

Titel: Waar is Malo?
Auteur: Maria Dek
Vertaling: Charlotte Pothuizen
Uitgever: Uitgeverij BOYCOTT
ISBN: 9789492986078
Verschijningsdatum: november 2019
Originele titel: Mais où a filé Malo la musaraigne?
Bladzijden: 40
Afmetingen: 206 x 288 x 11 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 17,50

Koop 'Waar is Malo?' bij Paagman.nlVind 'Waar is Malo?' in de bibliotheek