Waar mijn vrienden wonen – Claudio Thebas & Violeta Lopiz

Illustratie door Jantien Baas: Waar mijn vrienden wonen – Claudio Thebas & Violeta Lopiz

Wanneer de naamloze hoofdrolspeler op zoek gaat naar zijn vrienden, krijgen wij een rondleiding door de wijk waar hij woont. Een wijk waarin de meest hoogstaande architectonische juweeltjes zijn verzameld.

Een bijna filosofische zoektocht leidt de protagonist van zijn eigen voordeur langs de huizen van zijn vrienden en weer terug naar diezelfde voordeur, waar onverwacht iedereen te vinden is!

Waar mijn vrienden wonen - Claudio Thebas & Violeta Lopiz

De vrolijke felgekleurde huizen in een enorme verscheidenheid aan maten en vormen, in combinatie met de mensen die rustig hun eigen weg gaan, terwijl de hoofdrolspeler alle hoeken en gaten van zijn geliefde wijk doorzoekt, maakt dit een heerlijk vrolijk kijkboek waar veel in te ontdekken valt.

Dit boek is geïllustreerd door een Spaanse tekenares, de auteur is Braziliaans en de initiator van het boek is de bijzonder inspirerende uitgeverij Bruaa uit Portugal. De Nederlands uitgave is verzorgt door relatieve nieuwkomer uitgeverij Tiptoe Print te Brussel, een nieuwe en erg interessante speler in prentenboekenland.

Waar mijn vrienden wonen - Claudio Thebas & Violeta Lopiz

Tiptoe Print is dus een jonge uitgeverij, maar blinkt nu al uit in supermooie uitgaven van supermooie boeken die grafisch vaak erg interessant zijn, maar vreemd genoeg door de reuzen onder de kinderboekenuitgeverijen vergeten zijn.

Bij goede hedendaagse prentenboeken wordt niets aan het toeval overgelaten, zo ook niet bij dit pareltje, waar bijvoorbeeld ook de schutbladen weer een genot voor het oog zijn, maar ook een leuke knipoog naar het verhaal bevatten.

Waar mijn vrienden wonen - Claudio Thebas & Violeta Lopiz

De auteur Cláudio Thebas, die zichzelf opvoeder, schrijver, spreker, publicist en clown noemt, is een bescheiden fenomeen in zijn moederland Brazilie, waar hij zich voornamelijk richt op de wederopbouw van mensen en samenlevingen die rampen hebben meegemaakt.

Dit boek is gebaseerd op een gedicht van zijn hand, waarbij de van origine Spaanse Violeta Lópiz de illustraties, en daarmee ook grotendeels het verhaal, heeft gemaakt. Op de weblog van Picturebookmakers is een hele mooie post te lezen over het tot stand komen van het boek met heel veel schetsen. Zeer de moeite waard!

Een fantastisch mooi prentenboek met een poëtisch verhaal, de perfecte kennismaking met een uitgeverij waar we nog veel van gaan horen!

Titel: Waar mijn vrienden wonen
Auteur: Cláudio Thebas
Illustraties: Violeta Lópiz
Uitgever: Tiptoe Print
ISBN: 9789463880534
Verschijningsdatum: december 2019
Oorspronkelijk titel: Amigos do Pieto
Bladzijden: 30
Afmetingen: 237 x 331 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 12,50

Website auteur: claudiothebas.com.br

Website illustratrice: violetalopiz.blogspot.com

Koop 'Waar mijn vrienden wonen' bij Paagman.nl (uitverkocht)Koop 'Waar mijn vrienden wonen' bij Tiptoe PrintVind 'Waar mijn vrienden wonen' in de bibliotheek