Wat eten draken het liefst? – Adam Rubin & Daniel Salmieri

Illustratie door Jantien Baas: Wat eten draken het liefst? – Adam Rubin & Daniel Salmieri

Het is geen geheim dat draken gek zijn op taco’s, taco’s met gehakt, taco’s met vis, taco’s met kaas, als het maar taco’s zijn! Maar wist je ook dat je draken nooit, maar dan ook echt nooit, taco’s met hete salsa moet voorschotelen?!

Toch gek dat die vuurspuwers zo’n hekel hebben aan pittig eten, maar probeer het ze echt niet te geven, want de gevolgen zijn verschrikkelijk!

Wat eten draken het liefst? - Adam Rubin & Daniel Salmieri

Ik ben nog niet vaak zo’n bizar verhaal tegengekomen als er in dit prentenboek wordt verteld en er zijn ondertussen al heel wat bijzondere prentenboeken door mijn handen gegaan. Het uitgangspunt is simpel, draken zijn verzot op taco’s, maar wat gebeurt er toch als ze hete salsa op de taco’s eten?

De tekst van het verhaal is heerlijk droog en werkt met veel herhalingen, waardoor het erg grappig wordt. Ook de vele bijzonder gevormde draken werken in dit prentenboek eigenlijk meteen op de lachspieren.

Wat eten draken het liefst? - Adam Rubin & Daniel Salmieri

De tekeningen zijn vrolijk, lekker bizar en nodigen uit tot veel herlezen, perfect voor een prentenboek! Daniel Salmieri werkt veel samen met andere auteurs, vooral met Adam Rubin maar de enkele keer dat hij de teksten zelf schrijft levert het ook erg mooie dingen op.

Auteur Adam Rubin werkte in de reclame voordat hij fulltime kinderboekenauteur werd en dat is te merken. Zo heeft het boek een eigen (Engelstalige) website waarop je meer kunt leren over de makers, uiteraard inclusief webshop voor draken en taco merchandise.

Wat eten draken het liefst? - Adam Rubin & Daniel Salmieri

Van alle boeken die Rubin en Salmieri samen hebben gemaakt is dit verreweg de populairste, zo populair zelfs dat er een tweede deel is verschenen; ‘Dragons Love Taco’s 2: The Sequel’, misschien binnenkort in een boekwinkel bij jou in de buurt?

Een bizar, grappig en erg fantasievol boek, dit is niet voor niets een New York Times bestseller geweest. Als Edward van de Vendel de Nederlandse vertaling dan ook nog verzorgt zit het zeker goed en heb je een fantastisch leuk prentenboek!

Titel: Wat eten draken het liefst?
Auteur: Adam Rubin
Illustraties: Daniel Salmieri
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgever: Volt
ISBN: 9789021416113
Verschijningsdatum: februari 2019
Originele titel: Dragons Love Tacos
Bladzijden: 40
Afmetingen: 246 x 247 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: adamrubinhasawebsite.com

Website illustrator: danielsalmieri.com

Koop 'Wat eten draken het liefst?' bij Paagman.nlVind 'Wat eten draken het liefst?' in de bibliotheek