Wat is jouw beroep? – Silvie Sanza & Milan Starý

Illustratie door Jantien Baas: Wat is jouw beroep? – Silvie Sanza & Milan Starý

Om uit te kiezen wat je wilt worden als je groot bent, kun je niet genoeg research doen. Dus komt een boek zoals dit als geroepen voor alle bovenbouw scholieren (en ambitieuze midden- en onderbouwers). 

Want er zijn toch veel beroepen om uit te kiezen! En dan bestaan sommige professies ook nog niet eens als jij de eerste keuzes op het pad naar een eigen vak neemt.

Wat is jouw beroep? - Silvie Sanza & Milan Starý

Silvie Sanza heeft daar voor dit boek wat slims op gevonden, ze lanceert alle individuele beroepen vanuit een overkoepelende beroepsgroep. Zo kun je een kijkje achter de schermen nemen in allerlei diverse werkplekken zoals een cruiseschip. een kunstatelier, een tijdschrift redactie of een treinstation.

Vanuit een grote overzichtsafbeelding van de werklocatie worden de beroepen individueel verder toegelicht en dat kan tot grappige ontdekkingen leiden. Wist jij bijvoorbeeld dat een cruiseschip badmeesters inhuurt of dat sommige vliegvelden valkeniers in dienst hebben?

Wat is jouw beroep? - Silvie Sanza & Milan Starý

Dus weet jij misschien al waar je wilt werken, maar nog niet precies wát je wilt doen daar? Verdiep je in dit boek in de verschillende mogelijkheden, want sommige beroepen zijn ook nog eens multi-inzetbaar. Monteurs en ingenieurs hebben ze zowel nodig op het treinstation, het vliegveld, bij de reddingsbrigade en in het ruimtecentrum, dus kies je pad zorgvuldig.

Voorin staat een behulpzame index van alle beroepen die er besproken worden, erg handig, want het zijn er met bijna 300 behoorlijk wat in deze herziene editie. Wij zijn dan ook benieuwd te zien welke van deze beroepen nog bestaan en welke er bij zijn gekomen wanneer de lezers van dit boek hun keuze hebben gemaakt en daadwerkelijk aan de slag zijn.

Wat is jouw beroep? - Silvie Sanza & Milan Starý

‘Wat is jouw beroep?’ is een behoorlijk groot boek geworden, bomvol met de interessantste beroepen waar een kind maar uit kan kiezen. Helaas natuurlijk niet volledig en uitputtend, maar je moet ergens een begin maken. Op naar de volgende herziene editie met nog meer vakgebieden!

De vele dwarsdoorsnedes in dit boek zijn prachtig gemaakt en zouden niet misstaan als poster. Als extraatje is Ollie de hond op elke overzichtsplaat aanwezig en niet overal even makkelijk te vinden. Een leuk, uitgebreid en heel interessant boek dat ook nog eens heel handig van pas gaat komen!

Titel: Wat is jouw beroep?
Auteur: Silvie Sanza
Illustraties: Milan Starý
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
ISBN: 9789048319688
Verschijningsdatum: mei 2021
Bladzijden: 72
Afmetingen: 223 x 288 x 12 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Koop 'Wat is jouw beroep?' bij Paagman.nlVind 'Wat is jouw beroep?' in de bibliotheek