Welterusten nu! – Jory John & Benji Davies

Illustratie door Jantien Baas: Welterusten nu! – Jory John & Benji Davies

Beer is moe, hondsmoe! Wanneer hij van zijn welverdiende rust wil gaan genieten heeft zijn buurman Eend echter hele andere ideeën en laat hem maar niet slapen.

Beter een goeie buur dan een verre vriend, maar eend is zowel buur als vriend en met zo’n vriend heb je geen vijanden meer nodig.

Welterusten nu! - Jory John & Benji Davies

De vasthoudende Eend laat Beer echt niet zomaar inslapen en grijpt de meest waanzinnige redenen aan om Beer te storen. Gelukkig is Beer een grote vriendelijke lobbes en loopt dit niet af zoals een ruzie tussen een eend en een beer normaliter in de natuur zou aflopen.

De grappige teksten van Jory John in combinatie met het prachtige tekenwerk van Benji Davies levert dan ook een grappig en vriendelijk prentenboek op. Een prentenboek dat, zoals de titel al doet vermoeden, ideaal is om voor het slapen gaan voor te lezen.

Welterusten nu! - Jory John & Benji Davies

Het werk van Jory John is nog niet heel bekend in Nederland, maar dit ligt heel anders met dat van Benji Davies, een voormalig ‘Prentenboek van het Jaar’ auteur met ‘De kleine walvis‘. Van Benji zijn er hier dan ook al heel wat prachtige prentenboeken gerecenseerd en geldt ondertussen als een favoriete auteur van de Kinderboekenbaas redactie.

Illustreerde Benji in het verleden veelvuldig het schrijfwerk van anderen, tegenwoordig brengt hij vooral prentenboeken uit die hij zelf heeft geschreven. Dat is best jammer, want helaas lijkt er zo ook een einde te zijn gekomen de Beer & Eend serie die tussen 2014 en 2018 toch al drie vervolgen heeft gekregen.

Welterusten nu! - Jory John & Benji Davies

In Groot Brittannië was een nieuwe aflevering van de ‘Already!’ serie een hele gebeurtenis, zo is er van elk boek ook een leuke boektrailer beschikbaar en zijn verschillende delen al in de prijzen gevallen. Goed nieuws dus dat de serie nu ook in het Nederlands wordt uitgegeven met dit recent verschenen leuke eerste deel.

Welterusten nu! is een erg grappig en vrolijk prentenboek, dat voor veel kinderen misschien ook wel herkenbaar zal zijn koekjes bakken is immers veel leuker dan slapen! Lang leve Eend & Beer!

Titel: Welterusten nu!
Auteur: Jory John
Illustraties: Benji Davies
Uitgever: Paolo
Oorspronkelijke titel: Goodnight already!
ISBN: 9789492600448
Verschijningsdatum: september 2021
Bladzijden: 32
Afmetingen: 235 x 287 x 9 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: joryjohn.com

Website illustrator: benjidavies.squarespace.com

Koop 'Welterusten nu!' bij Paagman.nlVind 'Welterusten nu!' in de bibliotheek