Wie doet dat toch? – Job, Joris & Marieke

Illustratie door Jantien Baas: Wie doet dat toch? – Job, Joris & Marieke

De stad wordt geteisterd door een bandiet die alle palen vernield. Wie zou dat toch doen? En als je hem gepakt hebt, hoe houdt je iemand gevangen die korte metten maakt met de tralies? 

In het stadje worden langzamerhand alle palen een kopje kleiner gemaakt en het wordt steeds gevaarlijker. Er kan niet meer gebasketbald worden, de stoplichten zijn allemaal kapot en er wordt nu ook al aan de windmolens begonnen. Wie doet dat toch?

Wie doet dat toch? - Job, Joris & Marieke

Dit boek is door het illustere Utrechtse design trio Job, Joris en Marieke gemaakt. Van huis uit een animatiestudio, maar langzamerhand betreden ze ook andere vakgebieden, zoals met dit boek voor kinderen vanaf een jaar of twee.

De afbeeldingen zijn herkenbaar als het werk van de drie als je bekend bent met hun animatiestijl. Gelukkig hebben ze ervoor gekozen het boek niet de wat gladde driedimensionale stijl te geven van hun animaties, maar is er gekozen voor getekende afbeeldingen (ongetwijfeld op de computer gemaakt). Door de kleine spettertjes op de tekeningen krijgt het een spuitbus effect wat erg leuk werkt.

Wie doet dat toch? - Job, Joris & Marieke

Het verhaal is eenvoudig en geschikt voor hele jonge kinderen door de eenvoud en de gekozen woorden. Dat de uiteindelijke held van het verhaal ook een klein kind is helpt natuurlijk ook.

Gedurende het verhaal worden er kleine visuele aanwijzingen gegeven waardoor de scherpe lezer het vast niet zal ontgaan wie de boosdoener in dit boek is. Uiteindelijk blijkt ook de politie niet in staat te zijn het probleem op te lossen en moet er een klein meisje aan te pas komen. Een geestig verhaal met een onverwacht einde.

Wie doet dat toch? - Job, Joris & Marieke

Als dit boek je aanspreekt moet je ook zeker eens gaan kijken op de website van de auteurs, daar zijn hun animaties en nog veel meer leuks te bekijken, zeer zeker de moeite waard!

Met alweer een nieuw aangekondigd boek dit jaar lijkt de nieuwe carriere in het boekenvak net zo succesvol te worden als die met hun animaties. Deze recensent is er in ieder geval van overtuigd dat Nederland met Job, Joris en Marieke er een talentvol nieuw auteurstrio bij heeft dat hopelijk nog veel mooie kinderboeken gaat maken.

Titel: Wie doet dat toch?
Auteurs: Job, Joris & Marieke
Uitgever: Kluitman
ISBN: 9789020682632
Verschijningsdatum: september 2016
Bladzijden: 32
Afmetingen: 10x259x203 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 5 min.
Prijs: € 13,99

Website auteurs: jobjorisenmarieke.nl

Koop “Wie doet dat toch?