Wie doet wat? Het grote beroepenboek – Owen Davey

Illustratie door Jantien Baas: Wie doet wat? Het grote beroepenboek – Owen Davey

Naar aanleiding van het prachtthema van de Kinderboekenweek van dit jaar (Worden wat je wil), is er dit jaar al een hele stapel boeken uitgekomen die op dat thema inspelen. Zo ook dit gigantische grafische hoogstandje.

Illustrator en grafisch ontwerper Owen Davey heeft in zijn kenmerkende stijl een grote en diverse verzameling beroepen, en z’n benodigdheden uitgebeeld, van superheld tot chef en van samurai tot fotograaf.

Wie doet wat? Het grote beroepenboek - Owen Davey

Van alle beroepenboeken die we de afgelopen tijd in onze handen hebben gehad is deze toch wel het grootst en vooral het meest divers. De behandelde beroepen zijn niet allemaal even eigentijds of realistisch, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Je weet immers nooit of er in de toekomst nog eens een samoerai of een piraat nodig is. Naast een klein aantal lastig te bereiken beroepen worden er vooral heel veel bijzondere banen uitgebeeld, die misschien niet heel veelvoorkomend zijn, maar des te leuker.

Wie doet wat? Het grote beroepenboek - Owen Davey

Owen Davey, die heel veel prachtige non-fictie boeken heeft gemaakt waarin hij inzoomt op bijzondere diersoorten, heeft ook hier in zijn herkenbare strakke stijl weer een staaltje puik vakwerk afgeleverd.

Zowel de uitgebeelde professie als gereedschap is in één oogopslag herkenbaar en zonder twijfel typerend voor het betreffende vak. Ik vraag me wel af hoeveel butlers tegenwoordig nog rondlopen met een plumeau (bestaan butlers überhaupt nog), maar karakteristiek is het absoluut.

Wie doet wat? Het grote beroepenboek - Owen Davey

Een heerlijk doorbladerboek, wat door zijn maat, maar ook door de kraakheldere illustraties een absolute blikvanger in je boekenkast zal zijn. Kinderen die nog niet weten wat ze willen worden, zullen zich verbazen over de mogelijkheden, terwijl kinderen die het wel al weten hun keuze waarschijnlijk gaan heroverwegen.

Owen Davey doet waar hij goed in is, prachtige strakke illustraties zonder afleiding of poespas, en maakt alweer een prachtboek dat ook nog eens perfect aansluit bij de Kinderboekenweek van dit jaar.

Titel: Wie doet wat? Het grote beroepenboek
Auteur: Owen Davey
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789464040753
Verschijningsdatum: juli 2021
Oorspronkelijke titel: Who does what?
Bladzijden: 96
Afmetingen: 248 x 338 x 17 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,99

Website auteur: owendavey.com

Koop 'Wie doet wat?' bij Paagman.nlVind 'Wie doet wat?