Wie maakt het bos? – Sally Nicholls & Carolina Rabei

Illustratie door Jantien Baas: Wie maakt het bos? – Sally Nicholls & Carolina Rabei

Wanneer een jongen en een meisje samen met hun opa een wandeling door het bos maken, zitten de kinderen vol met vragen, want waar komt dat bos eigenlijk vandaan?

Geduldig legt opa uit hoe het ontstaan van een bos begint, wat er allemaal nodig is voordat planten, laat staan bomen, kunnen groeien en hoe uiteindelijk een bos met alles erop en eraan ontstaat.

Wie maakt het bos? - Sally Nicholls & Carolina Rabei

Kinderen kunnen je op de meest bijzondere momenten verrassen met de meest uiteenlopende, onverwachte, maar toch vaak bijzonder diepzinnige vragen. ‘Wie maakt het bos?’ is zo’n vraag. Niet heel makkelijk te beantwoorden, maar een goede ouder zou hier toch een goed antwoord voor moeten hebben?

Dat is precies waar dit boek je mee helpt, met behulp van een mooi geïllustreerd verhaal over een jongen en een meisje die met opa en hun hond een wandeling door het bos maken, wordt stap voor stap uitgelegd wat er allemaal nodig is voor het ontstaan (en behoud) van een bos.

Wie maakt het bos? - Sally Nicholls & Carolina Rabei

Dat begint namelijk al bij het meeste elementaire, de aarde. Want hoe kan het dat al die vruchtbare grond klaar ligt voor de zaden om hun wortels in te ontspruiten om uiteindelijk uit te groeien tot grote majestueuze bomen die boven het landschap uit torenen.

Doordat er is gekozen voor de vorm van een prentenboek waarin verhalenderwijs allerlei leerzaams wordt verteld, komt de boodschap ook bij de allerjongsten binnen. Achterin is voor de wat ouderen een aantal pagina’s ingericht met nog heel veel meer informatie over verschillende soorten bossen, haar inwoners, maar ook wordt het belang van het bos en de gevaren van ontbossing besproken.

Wie maakt het bos? - Sally Nicholls & Carolina Rabei

‘Wie maakt het bos?’ is een prachtig boek dat voor de jongsten een leuk prentenboek is dat tegelijkertijd allerlei educatiefs over het ontstaan van bossen en de diversiteit van het leven in het bos weet te vertellen. Wil je wat meer de diepte in? Ook dat kan in de laatste paar pagina’s die niet zouden misstaan in een encyclopedie of biologieboek.

Een verrassend diepgaand boek dus, dat zowel een prentenboek als een non-fictie boek zou kunnen worden genoemd en daardoor veel langer in de kast kan blijven staan dan het gemiddelde prentenboek.

Titel: Wie maakt het bos?
Auteur: Sally Nichols
Illustraties: Carolina Rabei
Uitgeverij: C. de Vries-Brouwers
ISBN: 9789492986245
Verschijningsdatum: oktober 2020
Oorspronkelijke titel: Who makes a forest?
Bladzijden: 32
Afmetingen: 288 x 246 x 7 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 16,50

Koop 'Wie maakt het bos?' bij Paagman.nlVind 'Wie maakt het bos?' in de bibliotheek.