Willewete: De Haven – Sanne Ramakers, Merel de Vink & Helene Jorna

Illustratie door Jantien Baas: Willewete: De Haven – Sanne Ramakers, Merel de Vink & Helene Jorna

De haven, een van Nederland’s grootste bronnen van werk en welvaart! Maar wat gebeurt er in zo’n haven nou precies, wie werken er allemaal en wat doen ze met al die grote schepen die er aankomen en vertrekken?

Dit, en nog veel meer, kom je te weten in ‘De haven’, één van de nieuwste boeken uit de langlopende informatieve serie Willewete!

Willewete: De Haven - Sanne Ramakers, Merel de Vink & Helene Jorna

De nieuwste telg van de Willewete serie, waar sinds 2004 al meer dan 50 delen van zijn uitgegeven, gaat over de haven, een oer-Hollands onderwerp, waar tot voor kort amper goede non-fictie boeken over te vinden waren voor kinderen.

Juf Sanne Ramakers, oprichter van de Kleuteruniversiteit, kreeg het verzoek tot het maken van een lespakket over de haven en viel dit ook op, dus zat er niks anders op dan, met de hulp van Merel de Vink en illustrator Hélène Jorna, zelf een boek te maken! Wanneer de grootste haven van Europa je dan ook nog bijstaat, kan het haast niet anders dan een topboek opleveren.

Willewete: De Haven - Sanne Ramakers, Merel de Vink & Helene Jorna

Willewete boeken zijn er in 4 verschillende smaken, herkenbaar aan de kleur van het logo op de voorkant, deze valt onder het rode “Veel te doen”. De andere thema’s zijn de meer traditionele thema’s Geschiedenis, Natuur en De wereld. ‘Veel te doen’ richt zich vooral op locaties om activiteiten te ondernemen zoals de bioscoop, het museum of het circus.

Elk Willewete boek heeft een vergelijkbare opzet, met een verhalende introductie, achterin een quiz en een liedje en een pagina die je kunt uitklappen zodat je een vier-pagina-groot overzicht hebt. Ook ‘De haven’ heeft die opzet en ook hier werkt dat weer goed door lichte met wat zwaardere onderwerpen te mixen waardoor je een heel fijn evenwichtig boek krijgt.

Willewete: De Haven - Sanne Ramakers, Merel de Vink & Helene Jorna

Het ontbreken van een goed boek over de haven is natuurlijk een enorm gemis, juist in een land dat zo afhankelijk is van de haven en waarvan de geschiedenis nauw is verweven met zeevaart. Dat gemis is nu dus met dit leuke boek ongedaan gemaakt.

Uitgebreide informatie, geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf een jaar of zes, aangevuld met de mooie vrolijke tekeningen van Hélène Jorna maken dit een haast onmisbaar boek in de schoolbibliotheek.

Maar ook voor de particulier een heel fijn en handig boek, want elk Nederlands kind moet natuurlijk een beetje op de hoogte zijn wat er allemaal in zo’n haven gebeurt. Als deze informatie dan nog op zo’n leuke en kleurrijke manier verteld wordt als in dit boek heb je een boek dat eigenlijk voor iedereen wel geschikt is!

Titel: Willewete: De Haven
Auteurs: Sanne Ramakers, Merel de Vink
Illustraties: Hélène Jorna
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044836301
Verschijningsdatum: februari 2020
Bladzijden: 36
Afmetingen: 258 x 268 x 10 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 16.95

Website auteur: jufsanne.com

Website illustrator: helenejorna.nl

Koop 'Willewete: De Haven' bij Paagman.nlVind 'Willewete: De Haven' in de bibliotheek