Willewete: Naar het theater – Florence Ducatteau & Chantal Peten

Illustratie door Jantien Baas: Willewete: Naar het theater – Florence Ducatteau & Chantal Peten

Een heerlijk ontspannen avondje uit, in het theater, daar komt onverwacht toch nog enorm veel bij kijken. Precies waar dit boek over gaat, het geeft je letterlijk een kijkje achter de schermen in een theater.

Van tragedie tot komedie, van blockbuster-opera tot drukbezochte schoolmusical, alle aspecten van het acteren, het decor, het theatergebouw en nog veel meer komen aan bod.

Willewete: Naar het theater - Florence Ducatteau & Chantal Peten

Het tweede boek in de serie Willewete dat we hier recenseren is ook meteen weer een fantastisch leuke. Ga mee met Lies en Arthur als ze repeteren voor hun schooltoneelstuk en meteen ook van alles over het theater, acteren en toneel leren.

Mét natuurlijk de welbekende Willewete uitklappagina, dit keer een imposante dwarsdoorsnede van een theatergebouw met informatie over al de verschillende ruimtes die zo’n gebouw huisvest. Dat zijn er dus behoorlijk wat!

Willewete: Naar het theater - Florence Ducatteau & Chantal Peten

Florence Ducatteau heeft ondertussen al een heel aantal van de boeken uit de serie mogen illustreren en ook deze ziet er weer schitterend uit. In haar favoriete zachte aardse kleurenpalet illustreert ze op een speelse manier alle bedrijvigheid die er komt kijken bij het opvoeren van zo’n voorstelling.

Het toneelstuk dat in dit boek wordt opgevoerd is ‘Ubu Roi‘, een waanzinnige en surrealistische epos over de bruut Ubu, van de patafysicus Alfred Jarry, nog steeds populair bij de wat gewaagdere toneelgroepen. Een stuk voor fijnproevers en een leuk detail dat laat zien dat de auteurs zelf ook waarschijnlijk liefhebbers zijn en vast vaak in het theater te vinden zijn.

Willewete: Naar het theater - Florence Ducatteau & Chantal Peten

Net als ‘Willewete – De haven‘ is dit dus duidelijk een boek dat is gemaakt met liefde en kennis van het onderwerp.

Speelse illustraties vol kleine details, interessante kennis en prikkelende weetjes maken dit een enorm waardevolle aanwinst voor elke (school)bibliotheek.

Want wanneer je na het lezen van dit boek nog geen zin hebt gekregen om een voorstelling te bezoeken, ben je waarschijnlijk verloren voor het theater.

Titel: Willewete: Naar het theater
Auteur: Florence Ducatteau
Illustraties: Chantal Peten
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044823547
Verschijningsdatum: oktober 2014
Bladzijden: 36
Afmetingen: 257 x 268 x 10 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 16.95

Website auteur: florenceducatteau.com

Website illustrator: chantalpeten.be

Koop 'Willewete: Naar het theater' bij Paagman.nlVind 'Willewete: Naar het theater' in de bibiliotheek