Woesssj! – Louise Greig & Julia Sarda

Illustratie door Jantien Baas: Woesssj! – Louise Greig & Julia Sarda

Ed is een schatje, maar als hij een slechte bui heeft, kun je je maar beter uit de voeten maken, want dan is de beer los! Het begint klein, maar al snel is de hele stad tot stilstand gekomen, en waarom nou eigenlijk?

Maar gelukkig veranderd zijn bui ook weer door iets kleins en kijkt hij weer omhoog, waar de vrolijke dingen zijn, die zijn bui weer goed maken. En er is toch vast wel iets te doen aan die slechte buien?

Woesssj! - Louise Greig & Julia Sarda

Een erg grappig en herkenbaar verhaal en al levert Ed zijn boze bui wel een heel spectaculaire bende op, wonderschoon in beeld gebracht door Júlia Sardà, veel ouders zullen de buien van Ed bekend voorkomen.

Louise Greig, de Schotse auteur van dit boek heeft al een aantal goed ontvangen kinderboeken op haar naam staan, haar poëziebundels (sommigen ook voor kinderen) hebben zelfs al verschillende prijzen gewonnen. Om te zeggen dat je dat in de tekst van dit boek terug ziet gaat te ver, maar de teksten zijn zeker fijn leesbaar en hebben een lekker ritme om goed voor te lezen.

Woesssj! - Louise Greig & Julia Sarda

De tekeningen in dit boek zijn bijzonder mooi, het begint al met de kaft waar een gedeelte van de blaadjes goud glimmende accenten hebben gekregen, wat voor een sjieke uitstraling zorgt. Deze mooie uitgedachte stijl wordt doorgezet in de schitterende binnenkaften en natuurlijk in de rest van de afbeeldingen in het boek.

De stijl van Júlia Sardà sluit dan ook perfect aan bij het onderwerp van het boek, ze werkt graag met stemmige herfstige kleuren, een berg bladeren wordt zo een waar kunstwerk. De tekeningen zijn heerlijk sfeervol en zitten vol met leuke kleine details die je bij elke lezing weer verrassen.

Woesssj! - Louise Greig & Julia Sarda

Júlia Sardà heeft al meer boeken geïllustreerd die in het Nederlands zijn verschenen, er zijn er echter nog voldoende beschikbaar. Vooral het al in 2016 verschenen “The Liszts” kan wat mij betreft niet snel genoeg een Nederlandse versie krijgen.

Een erg mooi boek met een grappig en herkenbaar verhaal, dat voor kleine driftkikkers misschien ook nog wel een oplossing voor die slechte buien heeft.

Titel: Woesssj!
Auteur: Louise Greig
Illustraties: Júlia Sardà
Vertaling: Ineke Ris
Uitgever: C. De Vries – Brouwers
ISBN: 9789053416792
Verschijningsdatum: november 2018
Originele titel: Sweep
Bladzijden: 26
Afmetingen: 284 x 254 x 10 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 15,90

Website illustrator: juliasarda.com

Koop 'Woesssj!' bij Paagman.nl