Woeste Willem – Ingrid & Dieter Schubert

Illustratie door Jantien Baas: Woeste Willem – Ingrid & Dieter Schubert

Frank z’n vlieger belandt op het dak van een piraat in ruste die aan het meer woont, deze gepensioneerde piraat is hem liever kwijt dan rijk, maar onverwacht worden ze toch vrienden.

Woeste Willem is deze voormalige piraat die aan een meer in het bos is gaan wonen. Hij duldt geen pottenkijkers en zit het liefste alleen door zijn verrekijker in de verte te turen. Maar dan heeft hij niet gerekend op Frank die zijn leven onverwachts binnenkomt en zijn hart weet te veroveren.

Woeste Willem - Ingrid & Dieter Schubert

Dit kan met recht een klassiek prentenboek genoemd worden, gemaakt door het inmiddels beroemde Duitse kinderboeken illustrator en schrijvers echtpaar Schubert. De jaarlijkse actie ‘Geef een prentenboek cadeau!‘ heeft in 2020 dit boek dan ook uitgekozen als prentenboek van het jaar. Vanaf 12 juni is ‘Woeste Willem’ dus voor maar €2,50 te koop in de boekhandel!

Lemniscaat geeft al vanaf 1981 de boeken uit van het echtpaar en nog steeds verschijnen er met enige regelmaat nieuwe. Vaak zijn de boeken volledig van hun eigen hand, maar ze worden ook regelmatig in samenwerking met andere auteurs gemaakt. ‘Gekke buren’, ‘Olifantensoep’, ‘Monkie’ en ‘Platvoetje’, bijna alle boeken van de Schuberts zijn onderhand een klassieker te noemen.

Woeste Willem - Ingrid & Dieter Schubert

De tekeningen van het echtpaar zijn enigszins naturalistisch, vooral de dieren zijn erg realistisch getekend, de verhalen zijn er echter niet minder maf door. Zo ook dit vrolijke verhaal van een grappige brombeer die een hartje van goud blijkt te hebben.

In de ruim 40 jaar dat de Schuberts al bezig zijn, zijn er ook al heel wat prijzen verdiend met hun werk, Gouden en Zilveren Penselen en Vlag & Wimpels van de Kinderjury te over. Van het ‘koningspaar van het prentenboek’ zijn dan ook al heel wat tentoonstellingen en exposities geweest en er zullen ongetwijfeld nog velen volgen.

Woeste Willem - Ingrid & Dieter Schubert

Woeste Willem is één van de beste en leukste boeken die het echtpaar Schubert tot nog toe hebben gemaakt en is echt zo’n klassiek prentenboek dat eigenlijk ieder jong kind wel zal aanspreken. Een grappig, vrolijk en lekker maf verhaal met tekeningen die intrigeren en de fantasie prikkelen.

Niemand zal het dan ook verbazen dat het boek ondertussen in een grote verscheidenheid aan talen is vertaald en er al honderdduizenden exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

Vanaf 12 juni 2020 is dit boek dus ook nog eens voor maar € 2,50 aan te schaffen, dus zet die datum alvast in je agenda, op is op!

Titel: Woeste Willem
Auteurs: Ingrid & Dieter Schubert
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789060698419
Verschijningsdatum: september 1992
Originele titel: Max
Bladzijden: 25
Afmetingen: 207 x 270 x 9 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 13.95
Onderscheidingen auteurs: Vlag & Wimpel (1981, 1982, 1983, 1984), Gouden Penseel (1987) e.a.

Website auteurs: ingriddieterschubert.com

Koop 'Woeste Willem (€2,50)' bij Paagman.nlKoop 'Woeste Willem (€14,95)' bij Paagman.nlVind 'Woeste Willem' in de bibliotheek