Wohiohio! Wie brult daar in de jungle? – Sylvie Misslin & Amandine Piu

Illustratie door Jantien Baas: Wohiohio! Wie brult daar in de jungle? – Sylvie Misslin & Amandine Piu

Mila en Pablo zijn benieuwd wie of wat toch zo hard brult in de jungle. Verschillende paden leiden naar verschillende plekken en er moeten continu keuzes worden gemaakt, gaan de de kleine avonturiers lopen of met de kano, warmen ze zich aan het vuur of aan de zon?

Elke pagina brengt weer een nieuwe keuze voor de lezer, die het verhaal tot een goed einde moet brengen en dat is nog niet zo makkelijk!

Wohiohio! Wie brult daar in de jungle? - Sylvie Misslin & Amandine Piu

Twee jonge avonturiers die op zoek gaan naar de oorsprong van een vreemde brul die al dagen door de jungle galmt, dat is natuurlijk een recept voor een heel spannend prentenboek. Door de keuzes die de lezer moet maken wordt dat nog eens spannender gemaakt, want maak je de verkeerde keuze, dan begin je onherroepelijk weer van voren af aan!

Op elke pagina zijn twee keuzes die met icoontjes worden weergegeven, heb je een keuze gemaakt, dan kun je aan de hand van het icoon de bladzijde vinden waar het verhaal verder gaat. Er zijn meerdere routes naar het einde van het verhaal en als je de snelste route neemt ben je na vijf pagina’s al klaar. Maar voordat je die route hebt gevonden heb je waarschijnlijk wel al een aantal keer opnieuw moeten beginnen.

Wohiohio! Wie brult daar in de jungle? - Sylvie Misslin & Amandine Piu

Het boek doet erg denken aan de serie boeken “Kies je eigen avontuur” die in de jaren tachtig en negentig erg populair waren en natuurlijk aan de vroege adventure games die op een vergelijkbare manier werkten. Net als die boeken (en games), is dit boek ook ontelbare keren te lezen en krijg je elke keer net een ander verhaal voorgeschoteld.

De afbeeldingen in ‘Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?’ sluiten perfect aan bij het verhaal. De kleurrijke en dynamische tekeningen van Amandine Piu zijn op elke pagina weer een verrassing en maken zelfs de honderdste poging om tot een einde te komen een feestje. Daarnaast zijn de teksten kort en to-the-point en zit je nooit erg lang vast op een bladzijde.

Wohiohio! Wie brult daar in de jungle? - Sylvie Misslin & Amandine Piu

Dit is oorspronkelijk een Frans boek en in Frankrijk is er ook al een tweede deel in deze serie verschenen van dezelfde makers, waarbij twee kleine prinsessen op zoek gaan naar ‘Prince Charming’. Met een beetje geluk zal die ook in het Nederlands verschijnen, want er mogen zeker nog wel een aantal van dit soort boeken bij komen, helemaal als de tekeningen net zo leuk zijn als in dit boek.

Echt een erg leuk boek, dat de lezers bij elke lezing een ander verhaal voorschotelt en elke keer weer verrast met zijn fantastische illustraties.

Titel: Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?
Auteur: Sylvie Misslin
Illustraties: Amandine Piu
Vertaling: Siska Goeminne
Uitgever: De Eenhoorn
ISBN: 9789462913295
Verschijningsdatum: september 2018
Originele titel: Wahiohio Quel est ce cri bizarre?
Bladzijden: 44
Afmetingen: 327 x 233 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 15,50

Website auteur: sylvie.misslin.com

Website illustratrice: piupiu.fr

Koop 'Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?' bij Paagman.nlVind 'Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?' in de bibliotheek