Wolvenkinderen – Roosje Koninckx & Richard van der Vieren

Illustratie door Jantien Baas: Wolvenkinderen – Roosje Koninckx & Richard van der Vieren

In de modder rollen, zelf limonade maken, fikkie stoken, pijl en boog schieten, een boomhut bouwen, appels plukken of vlotten bouwen. De mooiste dingen in een kinderleven zijn gratis en meestal niet al te schoon. 

Heb jij echte wolvenkinderen, of kunnen jouw kinderen juist wel wat meer wolf in hun leven gebruiken? Bekijk dan eens dit mooie boek vol met avonturen en recepten voor kleine moddergooiers.

Wolvenkinderen - Roosje Koninckx & Richard van der Vieren

Fotograaf Richard van Vieren en psychologe Roosje Koninckx zijn elkaar tegengekomen op bioboerderij De Baarbeekhoeve in Mechelen. Daar kwamen ze tot de ontdekking dat ze allebei waren opgegroeid als buitenkinderen, maar voor de kinderen van tegenwoordig steeds minder mogelijkheden zien om van een soortgelijke jeugd te genieten.

Om ouders (en kinderen) een steun in de rug te geven, voor inspiratie te zorgen en hun eigen ideeën te kunnen ventileren, hebben ze dit fantastisch mooie boek gemaakt en in eigen beheer uitgegeven. Een boek dat geen handleiding is, maar juist inspiratie moet geven om zelf aan de slag te gaan en volop te experimenteren.

Wolvenkinderen - Roosje Koninckx & Richard van der Vieren

Richard van Vieren is een gevierd muziekfotograaf, die tegenwoordig ook als video producer zijn sporen heeft verdiend, maar ondanks zijn drukke bestaan in de internationale muziekwereld graag tot rust komt met zijn voeten in de modder. De combinatie van begenadigd fotograaf en natuurliefhebber leidt tot de buitengewoon mooie foto’s waar dit boek mee vol staat.

De teksten zijn lekker los geschreven en bevatten veel tips ter inspiratie voor activiteiten om met kinderen in de natuur te gaan doen. Naast de ingrediënten voor avontuur kun je in het boek ook veel recepten vinden. Het zijn veelal fijne simpele gerechten die buiten op een vuurtje of een barbecue te maken zijn en optimaal gebruik maken van de seizoensproducten die voorhanden zijn.

Wolvenkinderen - Roosje Koninckx & Richard van der Vieren

Als één van de makers videoproducer is, dan wordt er natuurlijk ook een mooie promo video van het boek gemaakt om je een goed beeld te geven van het boek en de inhoud. Een bijzonder boek als dit trekt ook internationaal de aandacht en zodoende is er ook al een Engelse versie in de maak!

Dit is een bijzonder eclectisch boek vol met heerlijke recepten, bijzondere activiteiten, goede tips, leuke knutselhandleidingen en vooral heel veel mooie en inspirerende foto’s.

Wil je dichter bij de natuur staan, je kinderen opvoeden als echte natuurliefhebbers/wolvenkinderen, of je gewoon laten inspireren door je natuurlijke omgeving? Dan is dit fantastische boek gemaakt voor jou!

Titel: Wolvenkinderen
Auteurs: Roosje Koninckx & Richard van der Vieren
Uitgever: eigen uitgave
ISBN: 9789090313849
Verschijningsdatum: december 2018
Bladzijden: 209
Afmetingen: 23 x 203 x 276 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 29,90

Website auteur: aooa.tv

Koop 'Wolvenkinderen' bij de makersVind 'Wolvenkinderen' in de bibliotheek