Wondere wereld spelletjesboek – Eilidh Muldoon & Anna Brett

Illustratie door Jantien Baas: Wondere wereld spelletjesboek – Eilidh Muldoon & Anna Brett

Helaas kun je dit jaar de wereld niet in trekken, maar gelukkig is er altijd nog dit mooie spelletjesboek waar je het virtueel mee kunt doen.

Voor 37 landen in de wereld is er een pagina ingericht met spelletjes, weetjes en andere leuke bezigheden om je toch een beetje het vakantiegevoel uit het buitenland te geven.

Wondere wereld spelletjesboek - Eilidh Muldoon & Anna Brett

Dit is ook weer een echt klassiek vakantie doeboek waar het genre groot mee is geworden, een thema en een enorme berg leuke spelletjes, raadsels en weetjes om je een vakantie lang mee bezig te houden op de achterbank.

Er zullen dit jaar waarschijnlijk het minste aantal kilometers op de achterbank worden afgelegd sinds de uitvinding van het doeboek, maar juist voor een vakantie in eigen land is het goed om de wondere wereld wat verder te ontdekken.

Wondere wereld spelletjesboek - Eilidh Muldoon & Anna Brett

Elk land heeft 2 pagina’s, met links een overzichtspagina met de nationale hoogtepunten en weetjes en rechts puzzels, tekenopdrachten, doolhoven en raadsels geïnspireerd op het betreffende land met de zacht gekleurde illustraties van Eilidh Muldoon.

De spelletjes zijn enorm divers, raadsels, kleurplaten, zoek-de-verschillen, puzzels, doolhoven en nog veel meer, voor bijna alle leeftijden. De makkelijkste doolhoven zijn voor een 4-jarige al te doen en de lastigere raadsels zullen een paar jaar oudere kinderen tot een jaar of 12 waarschijnlijk meer aanspreken.

Wondere wereld spelletjesboek - Eilidh Muldoon & Anna Brett

Europa is misschien een beetje oververtegenwoordigd, maar er zijn hier natuurlijk ook zo verschrikkelijk veel landen per vierkante kilometer. En gelukkig is als kers op de taart ook Nederland in het boek opgenomen, het populairste vakantieland van dit jaar!

Een goed ouderwets doeboek waar je uren mee zoet bent, met hele diverse opdrachten en voor veel leeftijden geschikt. Een aanrader voor elke vakantie.

Titel: Wondere wereld spelletjesboek
Auteur: Anna Brett
Illustraties: Eilidh Muldoon
Uitgever: Giraf Books
ISBN: 9789492616470
Verschijningsdatum: juni 2019
Originele titel: Amazing Maps Activity Book
Bladzijden: 96
Afmetingen: 232 x 263 x 10 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 9,99

Website illustrator: eilidhmuldoodles.com

Koop 'Wondere wereld spelletjesboek' bij Paagman.nlVind 'Wondere wereld spelletjesboek' in de bibliotheek