Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018

Illustratie door Jantien Baas: Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018

Sinds de zomer van 2016 brengt het wetenschapstijdschrift NewScientist elk jaar twee vakantie doeboeken uit (zomer en winter) en dit jaar verschijnt er voor het eerst het ‘Young Scientist Doeboek – Vriendschap‘ ter ere van de Kinderboekenweek, in plaats van de wintereditie.

Ook deze zomer is er weer een verschenen, Het Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018, en daar gaat deze recensie dan ook over.

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018

De doelgroep van het ‘Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018’ zijn kinderen van de leeftijd 8 tot 12 jaar, maar wat mij betreft mag die leeftijd gerust worden opgerekt tot van 8 tot 108. De inhoud is zeker erg geschikt voor kinderen, maar volwassenen zullen ook veel plezier kunnen beleven aan de vele proefjes, puzzels en informatie in dit boek.

Het boek is verdeeld in tien hoofdstukken die allemaal een thema hebben rond het hoofdthema vakantie. Zo is er een hoofdstuk over ‘Kamperen’, eentje over ‘Aan het strand’ en zelfs een hoofdstuk over ‘Pretparken’. Elk hoofdstuk bevat dezelfde opzet qua inhoud, het begint met een overzicht van weetjes, dan volgt een quiz, een codekraker, nog meer weetjes, een puzzel, een experiment om zelf uit te voeren en nog een puzzel.

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018

De vele puzzels varieren van woordzoekers tot breinbrekers, zoek de 10 verschillen en nog veel meer, genoeg om ieder kind (en volwassene) uren mee zoet te houden en divers genoeg om bij alle soorten puzzelaars in de smaak te vallen.

In dit vakantieboek zijn vooral de experimenten erg leuk, met spullen die overal wel voor handen zijn, kun je zelf een leuk en leerzaam experiment doen. Zo kun je zelf een motortje maken met een stuk zeep, water en wat karton of is er een goocheltruc te leren waarbij je echt papiergeld lijkt te verbranden om zo je ouders eens goed voor de gek te houden.

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018

Het doeboek is geïllustreerd door grafisch ontwerpburo Villa Grafica uit Diemen, en maakt daarvoor veel gebruik van foto’s. De andere afbeeldingen komen duidelijk uit de computer en blinken uit door hun duidelijkheid en vrolijke kleuren.

Met 100 pagina’s aan informatie en bezigheden ben je wel even bezig voordat het boek uit is, verwacht dan ook dat het boek wel wat langer meegaat dan 1 vakantie.

Echt een heel leuk doeboek dat naast kleine wijsneuzen ook volwassenen genoeg geeft om een regenachtige dag op de camping mee door te komen. En voor liefhebbers is er elke vakantie een nieuwe, met dit jaar een speciale editie met hetzelfde thema als de Kinderboekenweek in oktober.

Titel: Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018
Auteurs: de makers van NewScientist
Illustraties: Villa Grafica
Uitgeverij: Veen Media
ISBN: 9789085716129
Verschijningsdatum: april 2018
Bladzijden: 100
Afmetingen: 265 x 210 x 11 mm
Leestijd: 60+ min.
Leeftijd: 8+
Prijs: € 12,50

Website auteurs: newscientist.nl

Koop 'Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018' bij Paagman.nl